Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor
Ingredienser: (4 pers)
- 1 liten finhackad gul lök
- 4 msk olivolja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 liten krossad torkad chili
- 4 msk torrt vitt vin
- 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
- 2 msk hackad färsk bladpersilja
- 500 g linguine eller spaghetti
- Salt efter behov
- 1 dl rivet, torkat vitt bröd
Gör så här:
Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.
Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.
Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.
Läs också:
Pasta con Tonno e BriciolePasta med tonfisk och brödsmulor
Ingredienser: (4 pers)
- 1 liten finhackad gul lök
- 4 msk olivolja
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1 liten krossad torkad chili
- 4 msk torrt vitt vin
- 1 burk tonfisk i olja, avrunnen och sönderdelad
- 2 msk hackad färsk bladpersilja
- 500 g linguine eller spaghetti
- Salt efter behov
- 1 dl rivet, torkat vitt bröd
Gör så här:
Mjukstek löken på medelvärme i olivoljan i en panna som är stor nog för att rymma den färdiga pastan och såsen, i ungefär 5 minuter. Tillsätt sedan vitlök och chili och fortsätt att fräsa tills vitlöken är gyllenbrun, i ungefär 1 minut. Tillsätt vinet och låt det koka ner i ett par minuter. Rör ner tonfisk och persilja och lyft av pannan från värmen. Koka pastan al dente, och spara lite av kokvattnet.
Blanda ner den avrunna pastan i såsen och värm försiktigt under omrörning. Tillsätt lite av vattnet om det blir för torrt. Lägg upp pastan och strö brödsmulorna över.
Tips: om du vill höja smaken ytterligare så kan du fräsa brödsmulorna i olivolja tillsammans med mosade sardeller.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...
Spaghetti alla Carbonara
Vi Gillar,Fläsk,Pasta,Louise Laurenius
Ett klassiskt italienskt recept på Spaghetti alla Carbonara. Pastan är enkel att tillaga, krämig och självklart äkta italiensk!
Pastadeg med ägg
Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår skribent och vän Peter Nordin) besök Godaitalien.se för att hitta recept på pasta...