Internationella pizzadagen
1 januari är den inofficiella / internationella pizzadagen
1 januari kallas av många den internationella pizzadagen. Enligt uppgifter görs det mer än en pizzabeställning per sekund mellan klockan 10 till 18 på nyårsdagen, och många pizzabagare förbereder sig i flera veckor i förväg för att klara det höga kundtrycket.
Varför är vi sugna på pizza på juldagen?
Pizza innehåller salt och umami, båda grundsmaker som kroppen kickar igång på, och som lindrar snarare än botar känslan av dagen efter kvällen före.
Följande klassiker placerar sig på topplistan av svenskarnas pizzafavoriter.
Topplistan på svenskarnas favoritpizzor:
- Vesuvio
- Margherita
- Capricciosa
- Calzone
- Funghi
- Bussola
Källor: mitti.se, unt.se, aftonbladet.se
Recept på den perfekta pizzasåsen hittar du här!
Internationella pizzadagen
1 januari är den inofficiella / internationella pizzadagen
1 januari kallas av många den internationella pizzadagen. Enligt uppgifter görs det mer än en pizzabeställning per sekund mellan klockan 10 till 18 på nyårsdagen, och många pizzabagare förbereder sig i flera veckor i förväg för att klara det höga kundtrycket.
Varför är vi sugna på pizza på juldagen?
Pizza innehåller salt och umami, båda grundsmaker som kroppen kickar igång på, och som lindrar snarare än botar känslan av dagen efter kvällen före.
Följande klassiker placerar sig på topplistan av svenskarnas pizzafavoriter.
Topplistan på svenskarnas favoritpizzor:
- Vesuvio
- Margherita
- Capricciosa
- Calzone
- Funghi
- Bussola
Källor: mitti.se, unt.se, aftonbladet.se
Recept på den perfekta pizzasåsen hittar du här!
Fyra fantastiska recept !
Bruschette Ai Funghi Finferli
Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Rostat surdegsbröd toppat med smakrika kantareller.
Amalfi Martini
En läcker variant av världens mest ikoniska cocktail, där citronlikören Limoncello för tankarna till den vackra Amalfi-kusten i södra ...
Tortellini al brodo
Tortellini i buljong är ett populärt och traditionellt recept från Emilia Romagna. De små knytena med fylld äggpasta påminner om gudinnan Venus
Pesto alla Genovese
Pesto-sås. Skölj basilikan, torka väl och dela i strimlor. Lägg pinjenötter, vitlök, basilika och salt i en stor mortel och mortla till en pasta. Rör gradvis ner osten i pastan. Häll sedan i olivoljan i en tunn stråle och rör om tills peston har en krämig konsistens. Tillsätt lite vatten om det behövs.











