Internationella pizzadagen
1 januari är den inofficiella / internationella pizzadagen
1 januari kallas av många den internationella pizzadagen. Enligt uppgifter görs det mer än en pizzabeställning per sekund mellan klockan 10 till 18 på nyårsdagen, och många pizzabagare förbereder sig i flera veckor i förväg för att klara det höga kundtrycket.
Varför är vi sugna på pizza på juldagen?
Pizza innehåller salt och umami, båda grundsmaker som kroppen kickar igång på, och som lindrar snarare än botar känslan av dagen efter kvällen före.
Följande klassiker placerar sig på topplistan av svenskarnas pizzafavoriter.
Topplistan på svenskarnas favoritpizzor:
- Vesuvio
- Margherita
- Capricciosa
- Calzone
- Funghi
- Bussola
Källor: mitti.se, unt.se, aftonbladet.se
Recept på den perfekta pizzasåsen hittar du här!
Internationella pizzadagen
1 januari är den inofficiella / internationella pizzadagen
1 januari kallas av många den internationella pizzadagen. Enligt uppgifter görs det mer än en pizzabeställning per sekund mellan klockan 10 till 18 på nyårsdagen, och många pizzabagare förbereder sig i flera veckor i förväg för att klara det höga kundtrycket.
Varför är vi sugna på pizza på juldagen?
Pizza innehåller salt och umami, båda grundsmaker som kroppen kickar igång på, och som lindrar snarare än botar känslan av dagen efter kvällen före.
Följande klassiker placerar sig på topplistan av svenskarnas pizzafavoriter.
Topplistan på svenskarnas favoritpizzor:
- Vesuvio
- Margherita
- Capricciosa
- Calzone
- Funghi
- Bussola
Källor: mitti.se, unt.se, aftonbladet.se
Recept på den perfekta pizzasåsen hittar du här!
Fyra fantastiska recept !
Pesto Caprese Panini
En krispig italiensk macka med tomat, mozzarella och krämig pesto. Perfekt att ta med sig på picknick i vårsolen!
Agnello Cacio e ova
”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där lamm anses vara det mest delikata av allt kött. Den går även att finna i Marche i ...
Fusilli con pesto invernale
Uttrycksfull och välsmakande - så kan man definiera den här pastan med en rik mer vintrig variant av pesto baserad på soltorkade tomater...
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...