Affogato - dränkt gelato”Dränkt” glass med kaffe

Enkelheten är en av nycklarna till det italienska köket och ingenstans drivs det längre än i den här fantastiska desserten. Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just dränkt!

 

Ingredienser:

  • 1-2 kulor av din favoritglass, men vaniljglass funkar bättre än jordgubbssorbet!
  • 1 kopp espresso

 

Gör Affogato så här:

Lägg upp glassen i en skål eller kopp och häll över kaffet. Njut!

 

Läs också:
Torta Caprese – legendarisk och underbar

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Affogato - dränkt gelato”Dränkt” glass med kaffe

Enkelheten är en av nycklarna till det italienska köket och ingenstans drivs det längre än i den här fantastiska desserten. Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just dränkt!

 

Ingredienser:

  • 1-2 kulor av din favoritglass, men vaniljglass funkar bättre än jordgubbssorbet!
  • 1 kopp espresso

 

Gör affogato så här:

Lägg upp glassen i en skål eller kopp och häll över kaffet. Njut!

 

Läs också:
Torta Caprese – legendarisk och underbar

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

semifreddo

Semifreddo

Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lätt...

Läs mer

Frutta fresca con mascarpone e limoncello

Söta frukter med en mascarponekräm och limoncello.

Läs mer

Limoncello-sås till färska bär

En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.

Läs mer

Tortino di cioccolato con cuore fondente

Chokladfondant är en lyxig och smakrik efterrätt med en djup smak av choklad. Servera som den är eller med din favorit-gelato...

Läs mer