Affogato - dränkt gelato”Dränkt” glass med kaffe

Enkelheten är en av nycklarna till det italienska köket och ingenstans drivs det längre än i den här fantastiska desserten. Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just dränkt!

 

Ingredienser:

  • 1-2 kulor av din favoritglass, men vaniljglass funkar bättre än jordgubbssorbet!
  • 1 kopp espresso

 

Gör Affogato så här:

Lägg upp glassen i en skål eller kopp och häll över kaffet. Njut!

 

Läs också:
Torta Caprese – legendarisk och underbar

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Affogato - dränkt gelato”Dränkt” glass med kaffe

Enkelheten är en av nycklarna till det italienska köket och ingenstans drivs det längre än i den här fantastiska desserten. Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just dränkt!

 

Ingredienser:

  • 1-2 kulor av din favoritglass, men vaniljglass funkar bättre än jordgubbssorbet!
  • 1 kopp espresso

 

Gör affogato så här:

Lägg upp glassen i en skål eller kopp och häll över kaffet. Njut!

 

Läs också:
Torta Caprese – legendarisk och underbar

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Torta-di-more-e-yogurt

Torta di more e yogurt

En enkel kaka som kombinerar krämigheten i yoghurt med sötman i björnbären. En mjuk kaka utan smör som går snabbt att laga som ett ...

Läs mer

Gelato Con Limoncello e Menta

Fördela glassen i sex skålar. Ringla över ca 2 msk Limoncello över varje portion glass. Strö över rivet citronskal och hackad mynta och ...

Läs mer

Ricciarelli

Det här kakreceptet är precis vad du behöver i din arsenal för att imponera på familj och vänner. Ricciarelli är mjuka mandelkakor som är typiska för Siena.

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer