Insalata di ceci estive Sommarsallad med kikärter
En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad köttbit.
Ingredienser:
- 400 gr förkokta kikärter
- 300 gr körsbärstomater
- 150 gr gurka
- 50 gr (”en näve”) ruccola
- 20 svarta oliver
- 1/4 rödlök
- 4 msk god olivolja
- Salt & peppar
Gör så här:
Skölj de konserverade kikärterna. Dela tomaterna och skiva gurka och lök. Blanda alla ingredienser och ”dressa” med olivolja, salt och peppar. Klart!
Insalata di ceci estive Sommarsallad med kikärter
En lätt och snabblagad rätt som kan användas på flera sätt; förrätt, lätt lunch eller ett tillbehör till en grillad köttbit.
Ingredienser:
- 400 gr förkokta kikärter
- 300 gr körsbärstomater
- 150 gr gurka
- 50 gr (”en näve”) ruccola
- 20 svarta oliver
- 1/4 rödlök
- 4 msk god olivolja
- Salt & peppar
Gör så här:
Skölj de konserverade kikärterna. Dela tomaterna och skiva gurka och lök. Blanda alla ingredienser och ”dressa” med olivolja, salt och peppar. Klart!
Fyra fantastiska recept !
Karamelliserad lök
Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet tid att få klar, men går bra att frysa. Gör en stor sats och ha som kärlek i ...
Limoncello spritz
Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo! Blanda 3 delar prosecco, 2 delar limoncello och 1 den sodavatten..
Crostini med persimon, ricotta och pancetta
Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost.
Så lyckas du med napolitansk pizza i din hemmaugn
Tips,Reportage,Louise Laurenius,Pizza
Har du någonsin satt tänderna i en äkta napolitansk pizza? Visste du att det är stor skillnad på den och de pizzor som ofta serveras på pizzeriorna runt om i Sverige.
I Neapel har man nämligen förfinat konsten att göra en fluffig deg...