Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp

Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine. Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)
  • 50 gr osaltat smör
  • 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
  • 1 lätt krossad vitlöksklyfta
  • Salt och nymalen pappar efter behag
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk hackad färsk slätbladig persilja
 Gör så här:Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då. Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema! Läs också:Recept på antipasti.Crostini di polenta con funghi. Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 2

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…

Läs recept

Pasta med saffran och citron

Pasta med saffran och citron

En enkel men färgstark pasta med saffran och citron! Dagen…

Läs recept

limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det…

Läs recept

Agnello al forno con patate

Här är ett enkelt och rustikt recept där lamm och potatis…

Läs recept