Dröm dig bort till Cinque Terre

Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque Terre längs den liguriska rivieran, lockade av det vackra landskapet, de autentiska byarna, havet, klimatet och den goda maten. För hundra år sedan kunde dessa otillgängliga fiskebyar endast nås från havet eller via åsnestigar. Byarna ligger med bara några få kilometers mellanrum så idag är det enkelt att utforska dem med tåg, båt eller till fots via spektakulära vandringsleder på de gamla stigarna. Cinque Terre består av de fem små medeltida byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore mellan Genua och La Spezia. Varje by har sin charm, och det är ett svindlande vackert och dramatiskt landskap. Längst bergens sidor har människorna odlat vindruvor, oliver och grönsaker på små terrasser, avskiljda från varandra med små stenmurar, i 1000 år. Området är idag både en nationalpark och ett av UNESCO’s världsarv. Det här är en del av det goda Italien som rekommenderas varmt!  Läs mer om Ligurien:Portofino - Rivierans pärlaPesto - Genuas gröna kung

Dröm dig bort till CinqueTerre

Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque Terre längs den liguriska rivieran, lockade av det vackra landskapet, de autentiska byarna, havet, klimatet och den goda maten.
  
För hundra år sedan kunde dessa otillgängliga fiskebyar endast nås från havet eller via åsnestigar. Byarna ligger med bara några få kilometers mellanrum så idag är det enkelt att utforska dem med tåg, båt eller till fots via spektakulära vandringsleder på de gamla stigarna. 

 Cinque Terre består av de fem små medeltida byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore mellan Genua och La Spezia. Varje by har sin charm, och det är ett svindlande vackert och dramatiskt landskap. Längst bergens sidor har människorna odlat vindruvor, oliver och grönsaker på små terrasser, avskiljda från varandra med små stenmurar, i 1000 år.
  
Området är idag både en nationalpark och ett av UNESCO’s världsarv. Det här är en del av det goda Italien som rekommenderas varmt!
  

Fyra fantastiska recept !

Råbiff från Piemonte

Råbiff från Piemonte

Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.

Läs mer

Spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio. Skala och halvera vitlöksklyftorna, och skär dem i ganska tunna skivor. Skär chilin i tunna skivor. Om du vill ha mindre hetta så tar du först bort kärnorna. Värm upp olivoljan i en stor kastrull eller panna

Läs mer

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Läs mer

Barbabietole arrosto con burrata

Barbabietole arrosto con burrata

En ljuvlig vegetarisk rätt där den naturliga sötman i betorna och den härliga krämigheten i burratan möts i en perfekt harmoni.

Läs mer