Dröm dig bort till Cinque Terre

Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque Terre längs den liguriska rivieran, lockade av det vackra landskapet, de autentiska byarna, havet, klimatet och den goda maten. För hundra år sedan kunde dessa otillgängliga fiskebyar endast nås från havet eller via åsnestigar. Byarna ligger med bara några få kilometers mellanrum så idag är det enkelt att utforska dem med tåg, båt eller till fots via spektakulära vandringsleder på de gamla stigarna. Cinque Terre består av de fem små medeltida byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore mellan Genua och La Spezia. Varje by har sin charm, och det är ett svindlande vackert och dramatiskt landskap. Längst bergens sidor har människorna odlat vindruvor, oliver och grönsaker på små terrasser, avskiljda från varandra med små stenmurar, i 1000 år. Området är idag både en nationalpark och ett av UNESCO’s världsarv. Det här är en del av det goda Italien som rekommenderas varmt!  Läs mer om Ligurien:Portofino - Rivierans pärlaPesto - Genuas gröna kung

Dröm dig bort till CinqueTerre

Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque Terre längs den liguriska rivieran, lockade av det vackra landskapet, de autentiska byarna, havet, klimatet och den goda maten.
  
För hundra år sedan kunde dessa otillgängliga fiskebyar endast nås från havet eller via åsnestigar. Byarna ligger med bara några få kilometers mellanrum så idag är det enkelt att utforska dem med tåg, båt eller till fots via spektakulära vandringsleder på de gamla stigarna. 

 Cinque Terre består av de fem små medeltida byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore mellan Genua och La Spezia. Varje by har sin charm, och det är ett svindlande vackert och dramatiskt landskap. Längst bergens sidor har människorna odlat vindruvor, oliver och grönsaker på små terrasser, avskiljda från varandra med små stenmurar, i 1000 år.
  
Området är idag både en nationalpark och ett av UNESCO’s världsarv. Det här är en del av det goda Italien som rekommenderas varmt!
  

Fyra fantastiska recept !

Penne all arrabiata

Penne all arrabiata

Penne med kryddig tomatsås. Skala och skär tomaterna i fyra…

Läs recept

Bombardino

Bombardino

Bombardino, som kan ses som ett italienskt alternativ till…

Läs recept

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna…

Läs recept

Surdegsbröd

Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs…

Läs recept