Dröm dig bort till Cinque Terre

Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque Terre längs den liguriska rivieran, lockade av det vackra landskapet, de autentiska byarna, havet, klimatet och den goda maten. För hundra år sedan kunde dessa otillgängliga fiskebyar endast nås från havet eller via åsnestigar. Byarna ligger med bara några få kilometers mellanrum så idag är det enkelt att utforska dem med tåg, båt eller till fots via spektakulära vandringsleder på de gamla stigarna. Cinque Terre består av de fem små medeltida byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore mellan Genua och La Spezia. Varje by har sin charm, och det är ett svindlande vackert och dramatiskt landskap. Längst bergens sidor har människorna odlat vindruvor, oliver och grönsaker på små terrasser, avskiljda från varandra med små stenmurar, i 1000 år. Området är idag både en nationalpark och ett av UNESCO’s världsarv. Det här är en del av det goda Italien som rekommenderas varmt!  Läs mer om Ligurien:Portofino - Rivierans pärlaPesto - Genuas gröna kung

Dröm dig bort till CinqueTerre

Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque Terre längs den liguriska rivieran, lockade av det vackra landskapet, de autentiska byarna, havet, klimatet och den goda maten.
  
För hundra år sedan kunde dessa otillgängliga fiskebyar endast nås från havet eller via åsnestigar. Byarna ligger med bara några få kilometers mellanrum så idag är det enkelt att utforska dem med tåg, båt eller till fots via spektakulära vandringsleder på de gamla stigarna. 

 Cinque Terre består av de fem små medeltida byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore mellan Genua och La Spezia. Varje by har sin charm, och det är ett svindlande vackert och dramatiskt landskap. Längst bergens sidor har människorna odlat vindruvor, oliver och grönsaker på små terrasser, avskiljda från varandra med små stenmurar, i 1000 år.
  
Området är idag både en nationalpark och ett av UNESCO’s världsarv. Det här är en del av det goda Italien som rekommenderas varmt!
  

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Spaghetti Arrabbiata al forno – Peter Nordin

Här ett annorlunda sätt att öka smak och konsistens till denna klassiska spaghetti. På slutet fördelas spaghettin i fyra förseglade ...

Läs mer

Danubio Napoletano

Danubio Napoletano

Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den historiska hamnstaden Neapel. Danubio napoletano består av små bullar fyllda med skinka och provolaost, och serveras ofta som en del av en aperitivo före middagen eller som mellanmål för barn.

Läs mer

Stufato di cervo

Stufato di cervo

Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett fat, vänd bitarna lätt i mjölet och skaka bort överflödet. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i oljan i en stor stekgryta på medelvärme.

Läs mer

Godmother

Godmother

Enkel drink med endast två komponenter, italienska mandellikören amaretto och vodka. Drinken är en variant på Godfather, den klassiska...

Läs mer