Dröm dig bort till Cinque Terre

Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque Terre längs den liguriska rivieran, lockade av det vackra landskapet, de autentiska byarna, havet, klimatet och den goda maten. För hundra år sedan kunde dessa otillgängliga fiskebyar endast nås från havet eller via åsnestigar. Byarna ligger med bara några få kilometers mellanrum så idag är det enkelt att utforska dem med tåg, båt eller till fots via spektakulära vandringsleder på de gamla stigarna. Cinque Terre består av de fem små medeltida byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore mellan Genua och La Spezia. Varje by har sin charm, och det är ett svindlande vackert och dramatiskt landskap. Längst bergens sidor har människorna odlat vindruvor, oliver och grönsaker på små terrasser, avskiljda från varandra med små stenmurar, i 1000 år. Området är idag både en nationalpark och ett av UNESCO’s världsarv. Det här är en del av det goda Italien som rekommenderas varmt!  Läs mer om Ligurien:Portofino - Rivierans pärlaPesto - Genuas gröna kung

Dröm dig bort till CinqueTerre

Många drömmer om att besöka de fem små byarna i Cinque Terre längs den liguriska rivieran, lockade av det vackra landskapet, de autentiska byarna, havet, klimatet och den goda maten.
  
För hundra år sedan kunde dessa otillgängliga fiskebyar endast nås från havet eller via åsnestigar. Byarna ligger med bara några få kilometers mellanrum så idag är det enkelt att utforska dem med tåg, båt eller till fots via spektakulära vandringsleder på de gamla stigarna. 

 Cinque Terre består av de fem små medeltida byarna Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola och Riomaggiore mellan Genua och La Spezia. Varje by har sin charm, och det är ett svindlande vackert och dramatiskt landskap. Längst bergens sidor har människorna odlat vindruvor, oliver och grönsaker på små terrasser, avskiljda från varandra med små stenmurar, i 1000 år.
  
Området är idag både en nationalpark och ett av UNESCO’s världsarv. Det här är en del av det goda Italien som rekommenderas varmt!
  

Fyra fantastiska recept !

Crostini-med-Taleggio-och-paron

Crostini med Taleggio och päron

Sommarens fräschaste drink, perfekt till en aperitivo!…

Läs recept

Vitello-Tonnato

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor…

Läs recept

Gnocchi-burro-e-salvia

Gnocchi burro e salvia

Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska…

Läs recept

Bucatini-all-Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina…

Läs recept