Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini.
Ingredienser:
- ½ baguett eller annat vitt bröd
- 2 msk olivolja
- ½ flingsalt
Gör Crostini så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i tunna skivor (ca. 1 cm tjocka) ungefär 15 st. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringa över lite olivolja och salt (ett tipsa är att spraya på olivolja för en jämn yta). Rosta brödet i mitten av ugnen i 2–5 minuter tills de fått brun färg.
Ta ut och låt svalna på ett galler. Servera med valfritt pålägg!
Buon appetito!
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini.
Ingredienser:
- ½ baguett eller annat vitt bröd
- 2 msk olivolja
- ½ flingsalt
Gör Crostini så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i tunna skivor (ca. 1 cm tjocka) ungefär 15 st. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringa över lite olivolja och salt (ett tipsa är att spraya på olivolja för en jämn yta). Rosta brödet i mitten av ugnen i 2–5 minuter tills de fått brun färg.
Ta ut och låt svalna på ett galler. Servera med valfritt pålägg!
Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Burrata med citrus och fänkålssallad
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti,Sallader
En fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll! Du behöver: 2 burrata, 1 fänkål, 1 grapefrukt, 2 apelsiner, mandel ...
Röror till grillat
I Italien äter de som bekant inte så mycket sill – Men de använder mer än gärna sardeller i sin matlagning. Här är två...
Surdegsbröd
Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs du puffar surdegen extra med starkt vitt brödmjöl och vatten, som får jäsa minst...
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...