Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini.
Ingredienser:
- ½ baguett eller annat vitt bröd
- 2 msk olivolja
- ½ flingsalt
Gör Crostini så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i tunna skivor (ca. 1 cm tjocka) ungefär 15 st. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringa över lite olivolja och salt (ett tipsa är att spraya på olivolja för en jämn yta). Rosta brödet i mitten av ugnen i 2–5 minuter tills de fått brun färg.
Ta ut och låt svalna på ett galler. Servera med valfritt pålägg!
Buon appetito!
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini.
Ingredienser:
- ½ baguett eller annat vitt bröd
- 2 msk olivolja
- ½ flingsalt
Gör Crostini så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skär brödet i tunna skivor (ca. 1 cm tjocka) ungefär 15 st. Lägg ut brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Ringa över lite olivolja och salt (ett tipsa är att spraya på olivolja för en jämn yta). Rosta brödet i mitten av ugnen i 2–5 minuter tills de fått brun färg.
Ta ut och låt svalna på ett galler. Servera med valfritt pålägg!
Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.
Trädgårdsmästarens bönor med blandade örter
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken ...
Panna cotta al caffè
En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.
Tiramisú Al Limoncello
En spännande variant på den klassiska desserten tiramisú. En söt, fräsch och fantastiskt krämig efterrätt...