Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.
Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):
- 200 g spaghetti
- 350g körsbärstomater
- 3-5 vitlöksklyftor
- Olivolja
- Salt
- Parmesan eller pecorino
- Grovhackad färsk basilika
Gör pastan så här:
Läs också:
Följ oss på:
Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.
Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):
- 200 g spaghetti
- 350g körsbärstomater
- 3-5 vitlöksklyftor
- Olivolja
- Salt
- Parmesan eller pecorino
- Grovhackad färsk basilika
Gör pastan så här:
Läs också:
Följ oss på:
Fyra fantastiska recept !
Spaghetti alla puttanesca
Det finns många färgstarka historier om bakgrunden till den här rätten som kallas gatflickans spaghetti. Den trovärdigaste är dock att rätten uppfanns
Polenta e Gorgonzola
Polenta betyder majs på italienska och är ett majsgryn som används för att tillaga olika rätter. I detta recept på Polenta e Gorgonzola...
Ravioli från Liguria
Häll ut mjölet på ett bakbord och gör en ”krater” i mitten där du knäcker äggen. För ihop mjölet och äggen försiktigt med fingrarna, och knåda sedan degen tills den är smidig.