Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen. Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):
200 g spaghetti 350g körsbärstomater 3-5 vitlöksklyftor Olivolja Salt Parmesan eller pecorino Grovhackad färsk basilika Gör pastan så här:Dela tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i rikligt med olivolja. Lägg i tomaterna i stekpannan och låt dem puttra på medelhög värme. Ge tomaterna tid att värmas upp och tjockna till en sås.Lägg i pastan i rikligt saltat och kokande vatten. När pastan har fått koka i några minuter adderas pastavatten till tomatsåsen. Flytta pastan till tomatsåsen när pastan nästan har blivit ”al dente.” Pastan behöver inte silas av, i stället används förslagsvis en tång för att flytta pastan direkt till stekpannan, detta för att få med extra pastavatten. Lägg i den grovhackade basilikan och blanda pastan för att få in luft i såsen, detta gör att såsen tjocknar och blir krämigare. Lägg upp på en tallrik och finriv osten över pastan. Servera och njut!Buon appetito!
Läs också:Spaghetti alla SorrentoPeter Nordins recept på RagúPasta-receptCacio e Pepe Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 9
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 9
Inget betyg än så länge
Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen. Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):
200 g spaghetti 350g körsbärstomater 3-5 vitlöksklyftor Olivolja Salt Parmesan eller pecorino Grovhackad färsk basilika
Gör pastan så här:Dela tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i rikligt med olivolja. Lägg i tomaterna i stekpannan och låt dem puttra på medelhög värme. Ge tomaterna tid att värmas upp och tjockna till en sås.Lägg i pastan i rikligt saltat och kokande vatten. När pastan har fått koka i några minuter adderas pastavatten till tomatsåsen. Flytta pastan till tomatsåsen när pastan nästan har blivit ”al dente.” Pastan behöver inte silas av, i stället används förslagsvis en tång för att flytta pastan direkt till stekpannan, detta för att få med extra pastavatten. Lägg i den grovhackade basilikan och blanda pastan för att få in luft i såsen, detta gör att såsen tjocknar och blir krämigare. Lägg upp på en tallrik och finriv osten över pastan. Servera och njut!Buon appetito!
Läs också:Spaghetti alla SorrentoPeter Nordins recept på RagúPasta-receptCacio e Pepe Följ oss på:FacebookInstagramPinterest Sätt betyg på receptet
-
-
-
-
-
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 9
Inget betyg än så länge
Sätt betyg på receptet
Betyg 5 / 5. Antal recensioner 9
Inget betyg än så länge
Fyra fantastiska recept !
Cantucci Toscani
Cantucci (Cantuccini), även kända som "Biscotti di Prato",…
Tiramisú Al Limoncello
Recept,Desserter,Italiensk buffé
En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…
Pappardelle e fegatini
Skölj kycklinglevrarna och skär några av dem i bitar; de…
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka…