Spaghetti al PomodoroPasta med vitlök och körsbärstomater

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.
 
Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):
  • 200 g spaghetti
  • 350g körsbärstomater
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt
  • Parmesan eller pecorino
  • Grovhackad färsk basilika
 Gör så här:
Dela tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i rikligt med olivolja. Lägg i tomaterna i stekpannan och låt dem puttra på medelhög värme. Ge tomaterna tid att värmas upp och tjockna till en sås.
Lägg i pastan i rikligt saltat och kokande vatten. När pastan har fått koka i några minuter adderas pastavatten till tomatsåsen. Flytta pastan till tomatsåsen när pastan nästan har blivit ”al dente.” Pastan behöver inte silas av, i stället används förslagsvis en tång för att flytta pastan direkt till stekpannan, detta för att få med extra pastavatten. Lägg i den grovhackade basilikan och blanda pastan för att få in luft i såsen, detta gör att såsen tjocknar och blir krämigare. Lägg upp på en tallrik och finriv osten över pastan. Servera och njut!
Buon appetito!
   
Spaghetti al Pomodoro - tomater Läs också:Spaghetti alla SorrentoPeter Nordins recept på RagúPasta-receptCacio e Pepe Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 8

Inget betyg än så länge

Spaghetti al PomodoroPasta med vitlök och körsbärstomater

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.
 
Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):
  • 200 g spaghetti
  • 350g körsbärstomater
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt
  • Parmesan eller pecorino
  • Grovhackad färsk basilika

Gör så här:
Dela tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i rikligt med olivolja. Lägg i tomaterna i stekpannan och låt dem puttra på medelhög värme. Ge tomaterna tid att värmas upp och tjockna till en sås.
Lägg i pastan i rikligt saltat och kokande vatten. När pastan har fått koka i några minuter adderas pastavatten till tomatsåsen. Flytta pastan till tomatsåsen när pastan nästan har blivit ”al dente.” Pastan behöver inte silas av, i stället används förslagsvis en tång för att flytta pastan direkt till stekpannan, detta för att få med extra pastavatten. Lägg i den grovhackade basilikan och blanda pastan för att få in luft i såsen, detta gör att såsen tjocknar och blir krämigare. Lägg upp på en tallrik och finriv osten över pastan. Servera och njut!
Buon appetito!
   
Spaghetti al Pomodoro - tomater Läs också:Spaghetti alla SorrentoPeter Nordins recept på RagúPasta-receptCacio e Pepe Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 5 / 5. Antal recensioner 8

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter.…

Läs recept

Insalata-Pantesca

Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga…

Läs recept

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…

Läs recept

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance

Insalata Siciliana di Arance. En mycket traditionell rätt…

Läs recept