Spaghetti al Pomodoro - äkta italiensk

Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.

 

Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):

  • 200 g spaghetti
  • 350g körsbärstomater
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt
  • Parmesan eller pecorino
  • Grovhackad färsk basilika

 

Gör pastan så här:

Dela tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i rikligt med olivolja. Lägg i tomaterna i stekpannan och låt dem puttra på medelhög värme. Ge tomaterna tid att värmas upp och tjockna till en sås.
Lägg i pastan i rikligt saltat och kokande vatten. När pastan har fått koka i några minuter adderas pastavatten till tomatsåsen. Flytta pastan till tomatsåsen när pastan nästan har blivit ”al dente.” Pastan behöver inte silas av, i stället används förslagsvis en tång för att flytta pastan direkt till stekpannan, detta för att få med extra pastavatten. Lägg i den grovhackade basilikan och blanda pastan för att få in luft i såsen, detta gör att såsen tjocknar och blir krämigare. Lägg upp på en tallrik och finriv osten över pastan. Servera och njut!
Buon appetito!

 

Läs också:

Spaghetti alla Sorrento

Peter Nordins recept på Ragú

Pasta-recept

Cacio e Pepe

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater

Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.

 

Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):

  • 200 g spaghetti
  • 350g körsbärstomater
  • 3-5 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • Salt
  • Parmesan eller pecorino
  • Grovhackad färsk basilika

Gör pastan så här:

Dela tomaterna och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i rikligt med olivolja. Lägg i tomaterna i stekpannan och låt dem puttra på medelhög värme. Ge tomaterna tid att värmas upp och tjockna till en sås.
Lägg i pastan i rikligt saltat och kokande vatten. När pastan har fått koka i några minuter adderas pastavatten till tomatsåsen. Flytta pastan till tomatsåsen när pastan nästan har blivit ”al dente.” Pastan behöver inte silas av, i stället används förslagsvis en tång för att flytta pastan direkt till stekpannan, detta för att få med extra pastavatten. Lägg i den grovhackade basilikan och blanda pastan för att få in luft i såsen, detta gör att såsen tjocknar och blir krämigare. Lägg upp på en tallrik och finriv osten över pastan. Servera och njut!
Buon appetito!

 

Läs också:

Spaghetti alla Sorrento

Peter Nordins recept på Ragú

Pasta-recept

Cacio e Pepe

 

Följ oss på:

Facebook

Instagram

Pinterest

Fyra fantastiska recept !

Crostini med persimon, ricotta och pancetta

Krispigt bröd toppat salt pancetta, söt frukt och krämig ost.

Läs mer

Lasagne-alla-Bolognese

Lasagne alla Bolognese

En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...

Läs mer

Cannoli-med-apelsin-och-pistage

Cannoli med apelsin och pistage

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.

Läs mer

Pastadeg med ägg

Pastadeg med ägg

Gör din egen pastadeg med ägg (med influenser från vår skribent och vän Peter Nordin) besök Godaitalien.se för att hitta recept på pasta...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm