Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano

 

En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.

 

Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 200 gr ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk Mjöl
  • En nypa salt
  • 300 gr (klarnat) smör

 

Gör så här:

Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.

Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.

Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.

Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.

Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.

 

Buon appetito!

 

Läs också

Funghi Porcini alla Crema

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Polpette al sugo – Italienska köttbullar i tomatsås

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano

 

En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja.

 

Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:

  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 200 gr ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk Mjöl
  • En nypa salt
  • 300 gr (klarnat) smör

Gör så här:

Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.

Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.

Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.

Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.

Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.

Buon appetito!

 

Läs också

Funghi Porcini alla Crema

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Polpette al sugo – Italienska köttbullar i tomatsås

Fyra fantastiska recept !

Spaghetti-allo-scoglio

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...

Läs mer

Galen i gnocchi

Galen i gnocchi

I Rom är man galen i gnocchi och äter det som ett alternativ till pasta, med recept som går tusentals ...

Läs mer

Risotto con arragosta e zafferano

Risotto con arragosta e zafferano

Lossa hummerklorna och knäck skalen med baksidan av en kniv och lägg dem åt sidan. Ta ur köttet från stjärten, rensa bort tarmen och skär den i bitar.

Läs mer

Coppa-di-mascarpone-alle-Pesche

Coppa di mascarpone alle Pesche

Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.

Läs mer