Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja. Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:
  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 200 gr ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk Mjöl
  • En nypa salt
  • 300 gr (klarnat) smör
 Gör så här:Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad. Buon appetito! Läs ocksåFunghi Porcini alla CremaRisotto alla Parmigiana av Peter NordinPolpette al sugo - Italienska köttbullar i tomatsås Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 8

Inget betyg än så länge

Cotoletta di pollo alla Milanese

Kycklingschnitzel som i Milano En Cotoletta alla Milanese är en klassisk varmrätt i det italienska köket som normalt görs på kalvkött. I det här receptet använder vi istället kyckling vilket är lite magrare och också lättare att hitta i din matbutik. Vill du lyxa till det lite extra så klarnar du smöret innan stekning, men det är inte nödvändigt. Det går också bra att blanda smör och olivolja. Ingredienser Cotoletta di pollo alla Milanese:
  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • 200 gr ströbröd
  • 2 ägg
  • 2 msk Mjöl
  • En nypa salt
  • 300 gr (klarnat) smör

Gör så här:

Skär ett snitt horisontellt genom kycklingfiléerna utan att skära igenom helt. Vik upp dem och banka ut dem till större schnitzlar.

Vispa sedan äggen i en djup tallrik med en matsked vatten och en nypa salt.

Häll mjölet och ströbrödet på två separata fat.

Vänd först varje skiva kyckling i mjölet, så att det fäster väl vid köttet och skaka sedan av överflödet. Gör om samma sak med äggblandningen och till sist i ströbrödet. Var noggrann så att paneringen täcker helt.

Värm upp smöret (och ev oljan) i en stor stekpanna, helst non-stick. Bryn schnitzlarna ordentligt på båda sidor och lägg dem en tallrik med hushållspapper så att det absorberar lite av fettet innan servering. Servera med citronklyftor och valfria tillbehör som till exempel ugnsrostad potatis och en god sallad.

Buon appetito!

Läs ocksåFunghi Porcini alla CremaRisotto alla Parmigiana av Peter NordinPolpette al sugo - Italienska köttbullar i tomatsås Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 8

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Polpette al sugo, italienska köttbullar

Polpette al sugo

Köttbullar känns kanske väldigt svenskt, inte minst i…

Läs recept

Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga…

Läs recept

limoncello-sour

Limoncello Sour

Limoncello Sour - En enkel och härligt söt drink som…

Läs recept

Amaretto Sicily

En enkel sommardrink! Du behöver endast tre ingredienser:…

Läs recept