Cipolle RipieniLökar fyllda med kött
Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)
- 4 stora gula lökar
- 250 gr kalvfärs
- 4 msk riven parmigiano
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk färsk finhackad oregano
- ½ dl hackad persilja
- 2 msk tomatpuré
- Salt och peppar
- 1 ägg
- Olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.
Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.
Läs också:
Cipolle RipieniLökar fyllda med kött
Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)
- 4 stora gula lökar
- 250 gr kalvfärs
- 4 msk riven parmigiano
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 msk färsk finhackad oregano
- ½ dl hackad persilja
- 2 msk tomatpuré
- Salt och peppar
- 1 ägg
- Olja
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.
Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Salsa Ruffino
Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan!
Parampampoli
Kaffedrink från Dolomiterna - Blanda ingredienserna i en kastrull på hög värme. När du ser den första bubblan så tänder du spriten med en...
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
Salame Di Cioccolato
Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på choklad och kex vars form liknar en salami! Det är en klassiker i den italienska ...