Cipolle ripieni - lökar fyllda med kött

Cipolle RipieniLökar fyllda med kött

Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)

  • 4 stora gula lökar
  • 250 gr kalvfärs
  • 4 msk riven parmigiano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk finhackad oregano
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • 1 ägg
  • Olja

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

 

Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.

 

Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.

 

Läs också:

Lasagne con burrata e aspargi

Vi gillar Burrata!

Pasta-recept

Cipolle RipieniLökar fyllda med kött

Ingredienser Cipolle Ripieni: (4 pers)

  • 4 stora gula lökar
  • 250 gr kalvfärs
  • 4 msk riven parmigiano
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk färsk finhackad oregano
  • ½ dl hackad persilja
  • 2 msk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • 1 ägg
  • Olja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.

 

Blanda kalvfärsen med ost, vitlök, örter, tomatpuré, lite salt och peppar och ägget. Arbeta massan väl.

 

Fyll lökarna med blandningen, ställ dem i en oljad form, pensla med olja och grädda 40 – 50 minuter. Servera genast.

 

Läs också:

Lasagne con burrata e aspargi

Vi gillar Burrata!

Pasta-recept

Fyra fantastiska recept !

Salsa Ruffino

Salsa Ruffino

Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan! 

Läs mer

Parampampoli

Parampampoli

Kaffedrink från Dolomiterna - Blanda ingredienserna i en kastrull på hög värme. När du ser den första bubblan så tänder du spriten med en...

Läs mer

Lombata di vitello

Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.

Läs mer

Salame di cioccolato

Salame Di Cioccolato

Chokladsalami är en enkel och smarrig efterrätt gjord på choklad och kex vars form liknar en salami! Det är en klassiker i den italienska ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm