Pasta con ragú di pollo
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne! Ingredienser:
4 portioner valfri pastasort 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs 1 schalottenlök 1 stång selleri 1 morot 16 körsbärstomater, delade ½ - 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong olivolja färsk rosmarin, timjan, mejram 1 lagerblad salt ev peperoncino eller färsk chili Gör så här:Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter. Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta. Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta. Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!
Pasta con ragú di pollo
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne! Ingredienser:
4 portioner valfri pastasort 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs 1 schalottenlök 1 stång selleri 1 morot 16 körsbärstomater, delade ½ - 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong olivolja färsk rosmarin, timjan, mejram 1 lagerblad salt ev peperoncino eller färsk chili
Gör så här:Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter. Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta. Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta. Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!
Mer Pasta !
Lasagne alla Bolognese
Recept,Vi Gillar,Pasta,Nötkött
Färska eller torkade pastaplattor, köttfärssås och…
Spaghetti Pangratatto
Recept,Pasta,Lamm,Peter Nordin
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.…
Spaghetti alle vongole
Recept,Vi Gillar,Pasta,Fisk/skaldjur
Börja med att förbereda musslorna. Sortera bort alla med…
Ragú alla Bolognese – Köttfärssås
Skala och finhacka lök, selleri och morot. Häll olja i en…