Pasta con ragú di pollo

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne! Ingredienser:
  • 4 portioner valfri pastasort
  • 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs
  • 1 schalottenlök
  • 1 stång selleri
  • 1 morot
  • 16 körsbärstomater, delade
  • ½ - 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong
  • olivolja
  • färsk rosmarin, timjan, mejram
  • 1 lagerblad
  • salt
  • ev peperoncino eller färsk chili
 Gör så här:Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter. Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta. Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta. Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!

Pasta con ragú di pollo

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne! Ingredienser:
  • 4 portioner valfri pastasort
  • 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs
  • 1 schalottenlök
  • 1 stång selleri
  • 1 morot
  • 16 körsbärstomater, delade
  • ½ - 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong
  • olivolja
  • färsk rosmarin, timjan, mejram
  • 1 lagerblad
  • salt
  • ev peperoncino eller färsk chili

Gör så här:Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter. Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta. Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta. Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!

Mer Pasta !

Ragú alla Bolognese – Köttfärssås

Skala och finhacka lök, selleri och morot. Häll olja i en…

Läs recept

Pasta-con-zucchine-e-cozze

Pasta con zucchine e cozze

Börja med att rengöra musslorna. Skrapa dem med bladet på…

Läs recept

Pangratatto

Spaghetti Pangratatto

Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.…

Läs recept

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det…

Läs recept