Pasta con ragú di pollo

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pastasort
  • 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs
  • 1 schalottenlök
  • 1 stång selleri
  • 1 morot
  • 16 körsbärstomater, delade
  • ½ – 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong
  • olivolja
  • färsk rosmarin, timjan, mejram
  • 1 lagerblad
  • salt
  • ev peperoncino eller färsk chili

 

Gör så här:
Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter.

 

Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta.

 

Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta.

 

Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 
La-Corte-del-Pozzo-Bardolino

Pasta con ragú di pollo

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med finskuret eller malet kycklingkött. En lite lättare variant av den klassiska köttfärssåsen men lika perfekt till valfri pasta eller i en lasagne!

 

Ingredienser:

  • 4 portioner valfri pastasort
  • 400 gr finskuret kycklingkött eller kycklingfärs
  • 1 schalottenlök
  • 1 stång selleri
  • 1 morot
  • 16 körsbärstomater, delade
  • ½ – 1 glas vin och/eller grönsaksbuljong
  • olivolja
  • färsk rosmarin, timjan, mejram
  • 1 lagerblad
  • salt
  • ev peperoncino eller färsk chili

Gör så här:
Hacka lök, morot och selleri fint. Häll rejält med olivolja i en kastrull och tillsätt lök, morot och selleri. Låt det steka på svag värme i ett par minuter.

Tillsätt kycklingen och bryn den i pannan i ett par minuter. Häll på det vita vinet och låt alkoholen koka bort. Tillsätt tomaterna och häll på vatten så att alla ingredienser är täckta.

Tillsätt salt, lagerblad och de hackade örterna. Täck med lock och koka på medelhög värme i ca 40 minuter. Mot slutet av tillagningen, ta av locket, höj värmen och låt såsen reducera och tjockna något, rör om ofta.

Servera med valfri pasta och avsluta med att toppa med lite mer hackade färska örter. Buon appetito!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer Pasta !

Spaghetti-alla-Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!

Läs mer

Pasta-al-pesto,-patate-e-fagiolini

Pasta al pesto, patate e fagiolini

En värmande, lite rustik rätt som du kan servera med både ”lång” eller ”kort” pasta!

Läs mer

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Läs mer

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...

Läs mer