Enkel pasta med sommartryffel

En utsökt pasta med sommartryffel och vitlök. Simpel att laga – underbar att äta!

Recept: Tomas Bacoccoli

Beställ Bacoccolis sommartryffel HÄR

 

Ingredienser: (4-5 personer)

  • 150-250 gram färsk sommartryffel
  • 500 gram pasta på durumvete eller äggpasta om du vill
  • Salt
  • Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Pastavatten

 

Gör så här:

Koka upp pastavatten i stor kastrull. Fyra liter vatten för 500 gram pasta blir bra. Ha i två ganska rågade matskedar salt när vattnet kokar. Smaka av vattnet så du lär dig vad som är perfekt mängd salt. Pastavatten är en ingrediens.

Fräs ett par vitlöksklyftor med ”skjortan på” i rikligt med olivolja i några minuter i stekpanna med höga kanter. Plocka upp klyftorna ur oljan och släng dem i papperskorgen. Riv i hälften av tryffeln i olivoljan och låt allt bli ljummet. Tillsätt lite olivolja om det behövs.

Lägg i pastan i det kokande vattnet. När pastan nästan är färdig (smaka av, det ska vara tuggmotstånd) så tar du drygt en deciliter av pastavattnet och häller i pannan med tryffel. För sälta och stärkelse. Värm på tryffeln och oljan till det blir lite ljummet. Men det ska inte börja puttra.

Sedan häller du av pastan i durkslaget och förenar pastan med tryffeln i stekpannan. Låt dem umgås ett par minuter, sedan hyvlar du i resten av tryffeln med baksidan av en osthyvel.

Ät utan parmesan eller andra ingredienser. Max en klick smör.

Ett gott glas vin eller champagne passar förstås. Annars vatten.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Enkel pasta med sommartryffel

En utsökt pasta med sommartryffel och vitlök. Simpel att laga – underbar att äta!

Recept: Tomas Bacoccoli

Beställ Bacoccolis sommartryffel HÄR

 

Ingredienser: (4-5 personer)

  • 150-250 gram färsk sommartryffel
  • 500 gram pasta på durumvete eller äggpasta om du vill
  • Salt
  • Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Pastavatten

Gör så här:

Koka upp pastavatten i stor kastrull. Fyra liter vatten för 500 gram pasta blir bra. Ha i två ganska rågade matskedar salt när vattnet kokar. Smaka av vattnet så du lär dig vad som är perfekt mängd salt. Pastavatten är en ingrediens.

Fräs ett par vitlöksklyftor med ”skjortan på” i rikligt med olivolja i några minuter i stekpanna med höga kanter. Plocka upp klyftorna ur oljan och släng dem i papperskorgen. Riv i hälften av tryffeln i olivoljan och låt allt bli ljummet. Tillsätt lite olivolja om det behövs.

Lägg i pastan i det kokande vattnet. När pastan nästan är färdig (smaka av, det ska vara tuggmotstånd) så tar du drygt en deciliter av pastavattnet och häller i pannan med tryffel. För sälta och stärkelse. Värm på tryffeln och oljan till det blir lite ljummet. Men det ska inte börja puttra.

Sedan häller du av pastan i durkslaget och förenar pastan med tryffeln i stekpannan. Låt dem umgås ett par minuter, sedan hyvlar du i resten av tryffeln med baksidan av en osthyvel.

Ät utan parmesan eller andra ingredienser. Max en klick smör.

Ett gott glas vin eller champagne passar förstås. Annars vatten.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Tomas Bacoccoli !

Vårfunderingar och Vildsparris

Vårfunderingar och Vildsparris

Vårfunderingar och Vildsparris. Fåglarna kvittrar och…

Read More

hur hamnade jag har

Hur hamnade jag här

Livet ger oss stödhjul, tills vi är ungefär tjugofem år…

Read More

Violettas Panzanella

Violettas Panzanella

Skär brödet i kuber och lägg i en vid skål och täck med…

Read More

Tomas Bacoccoli släpper ny bok

Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser,…

Read More

Mer av Tomas Bacoccoli !

Umbricelli med Bianchetto
Umbricelli med Bianchetto

Umbricelli .. Fåglarna kvittrar och jackan hänger kvar…

Read More

alexandra_zazzi_kock
Alexandra Zazzi och farmors mat

Alexandra Zazzi och farmors mat. Jag har fyrtio minuter på…

Read More