Enkel pasta med sommartryffel

En utsökt pasta med sommartryffel och vitlök. Simpel att laga – underbar att äta!

Recept: Tomas Bacoccoli

Beställ Bacoccolis sommartryffel HÄR

 

Ingredienser: (4-5 personer)

  • 150-250 gram färsk sommartryffel
  • 500 gram pasta på durumvete eller äggpasta om du vill
  • Salt
  • Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Pastavatten

 

Gör så här:

Koka upp pastavatten i stor kastrull. Fyra liter vatten för 500 gram pasta blir bra. Ha i två ganska rågade matskedar salt när vattnet kokar. Smaka av vattnet så du lär dig vad som är perfekt mängd salt. Pastavatten är en ingrediens.

Fräs ett par vitlöksklyftor med ”skjortan på” i rikligt med olivolja i några minuter i stekpanna med höga kanter. Plocka upp klyftorna ur oljan och släng dem i papperskorgen. Riv i hälften av tryffeln i olivoljan och låt allt bli ljummet. Tillsätt lite olivolja om det behövs.

Lägg i pastan i det kokande vattnet. När pastan nästan är färdig (smaka av, det ska vara tuggmotstånd) så tar du drygt en deciliter av pastavattnet och häller i pannan med tryffel. För sälta och stärkelse. Värm på tryffeln och oljan till det blir lite ljummet. Men det ska inte börja puttra.

Sedan häller du av pastan i durkslaget och förenar pastan med tryffeln i stekpannan. Låt dem umgås ett par minuter, sedan hyvlar du i resten av tryffeln med baksidan av en osthyvel.

Ät utan parmesan eller andra ingredienser. Max en klick smör.

Ett gott glas vin eller champagne passar förstås. Annars vatten.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Enkel pasta med sommartryffel

En utsökt pasta med sommartryffel och vitlök. Simpel att laga – underbar att äta!

Recept: Tomas Bacoccoli

Beställ Bacoccolis sommartryffel HÄR

 

Ingredienser: (4-5 personer)

  • 150-250 gram färsk sommartryffel
  • 500 gram pasta på durumvete eller äggpasta om du vill
  • Salt
  • Olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Pastavatten

Gör så här:

Koka upp pastavatten i stor kastrull. Fyra liter vatten för 500 gram pasta blir bra. Ha i två ganska rågade matskedar salt när vattnet kokar. Smaka av vattnet så du lär dig vad som är perfekt mängd salt. Pastavatten är en ingrediens.

Fräs ett par vitlöksklyftor med ”skjortan på” i rikligt med olivolja i några minuter i stekpanna med höga kanter. Plocka upp klyftorna ur oljan och släng dem i papperskorgen. Riv i hälften av tryffeln i olivoljan och låt allt bli ljummet. Tillsätt lite olivolja om det behövs.

Lägg i pastan i det kokande vattnet. När pastan nästan är färdig (smaka av, det ska vara tuggmotstånd) så tar du drygt en deciliter av pastavattnet och häller i pannan med tryffel. För sälta och stärkelse. Värm på tryffeln och oljan till det blir lite ljummet. Men det ska inte börja puttra.

Sedan häller du av pastan i durkslaget och förenar pastan med tryffeln i stekpannan. Låt dem umgås ett par minuter, sedan hyvlar du i resten av tryffeln med baksidan av en osthyvel.

Ät utan parmesan eller andra ingredienser. Max en klick smör.

Ett gott glas vin eller champagne passar förstås. Annars vatten.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Tomas Bacoccoli !

Kallpressad olivolja – Una storia magica

Från romartiden finns användning av kallpressad olivolja dokumenterad i skrift, men de etruskiska gravarna berättar vidare bak i ...

Läs mer

Olivoljerapporten 2021

Olivoljerapporten 2021

Nu har vi plockat klart oliver i Umbrien och på de flesta andra ställen i Italien också. Dags att summera skörden...

Läs mer

Umbrisk kycklingleverpaté

Umbrisk kycklingleverpaté

Mat av alla slag har alltid varit en självklar del av mitt liv. Det har alltid handlat om råvarorna och strävan efter enkelheten och ...

Läs mer

olivolja karlek

Olivolja och Kärlek

Olivolja, oliverna och olivträden är alla mytomspunna. På italienska är olivträdet maskulint (l’ulivo), frukten feminin (l’uliva) och oljan som kommer

Läs mer

Mer av Tomas Bacoccoli !

olivolja karlek
Olivolja och Kärlek

Olivolja, oliverna och olivträden är alla mytomspunna. På italienska är olivträdet maskulint (l’ulivo), frukten feminin (l’uliva) och oljan som kommer

Read More

Tomas Bacoccoli släpper ny bok

Mycket av Italien kan återskapas utanför landets gränser, men inte den här boken. Jag hade aldrig kunnat skriva Etrusken om jag inte ...

Read More