Salsa Ruffino

Salsa Ruffino av Peter Nordin

Recept av: Peter Nordin

Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan!

 

Ingredienser:

  • 8 msk gammalt surdegsbröd utan kanter i fina tärningar
  • 5 matskedar hackad persilja
  • 4 hårdkokta äggulor, grovt hackade
  • 1- 2 msk mjuk vit vinäger
  • 4 msk hackad kapris
  • 8 italienska ansjovisfiléer fint hackade
  • 1-2 msk dijonsenap eller grovkorning fransk senap
  • ½ – 1 dl extra virgin olivolja
  • salt och peppar

 

Gör så här:
Lägg brödtärningarna i lite kallt vatten i 2 minuter.

Krama ur all vätska och hacka fint och lägg i en skål.

Blanda övriga ingredienser med brödet.

Mixa med en matsked och smaka av med salt och peppar. Detta är en enkel och utmärkt sås.

 

Fler recept av Peter Nordin:
Ragú
Tiramisú
Torta Caprese

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Salsa Ruffino av Peter Nordin

Recept av: Peter Nordin

Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan!

Ingredienser:

  • 8 msk gammalt surdegsbröd utan kanter i fina tärningar
  • 5 matskedar hackad persilja
  • 4 hårdkokta äggulor, grovt hackade
  • 1- 2 msk mjuk vit vinäger
  • 4 msk hackad kapris
  • 8 italienska ansjovisfiléer fint hackade
  • 1-2 msk dijonsenap eller grovkorning fransk senap
  • ½ – 1 dl extra virgin olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:
Lägg brödtärningarna i lite kallt vatten i 2 minuter.

Krama ur all vätska och hacka fint och lägg i en skål.

Blanda övriga ingredienser med brödet.

Mixa med en matsked och smaka av med salt och peppar. Detta är en enkel och utmärkt sås.

 

Fler recept av Peter Nordin:
Ragú
Tiramisú
Torta Caprese

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Karamelliserad lök

Karamelliserad lök

Denna underbara lök använder jag till mycket. Den tar litet tid att få klar, men går bra att frysa. Gör en stor sats och ha som kärlek i ...

Läs mer

Burrata-med-persika

Burrata med grillad persika

Burrata med grillad persika, en perfekt antipasti till helgen!

Läs mer

Crema-di-mascarpone-e-limone

Crema di mascarpone e limone

Enkel och smarrig italiensk efterrätt. Perfekt recept att förbereda i förhand. Du behöver endast ...

Läs mer

Composta di mele con limoncello

Composta di mele con limoncello

En äppelkompott med italiensk touch som garanterat kommer att bli en succé. Enkelt och riktigt gott – buonissimo!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm