Salsa Ruffino av Peter Nordin

Recept av: Peter Nordin

Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan!

 

Ingredienser:

  • 8 msk gammalt surdegsbröd utan kanter i fina tärningar
  • 5 matskedar hackad persilja
  • 4 hårdkokta äggulor, grovt hackade
  • 1- 2 msk mjuk vit vinäger
  • 4 msk hackad kapris
  • 8 italienska ansjovisfiléer fint hackade
  • 1-2 msk dijonsenap eller grovkorning fransk senap
  • ½ – 1 dl extra virgin olivolja
  • salt och peppar

 

Gör så här:
Lägg brödtärningarna i lite kallt vatten i 2 minuter.

Krama ur all vätska och hacka fint och lägg i en skål.

Blanda övriga ingredienser med brödet.

Mixa med en matsked och smaka av med salt och peppar. Detta är en enkel och utmärkt sås.

 

Fler recept av Peter Nordin:
Ragú
Tiramisú
Torta Caprese

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Salsa Ruffino av Peter Nordin

Recept av: Peter Nordin

Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan!

Ingredienser:

  • 8 msk gammalt surdegsbröd utan kanter i fina tärningar
  • 5 matskedar hackad persilja
  • 4 hårdkokta äggulor, grovt hackade
  • 1- 2 msk mjuk vit vinäger
  • 4 msk hackad kapris
  • 8 italienska ansjovisfiléer fint hackade
  • 1-2 msk dijonsenap eller grovkorning fransk senap
  • ½ – 1 dl extra virgin olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:
Lägg brödtärningarna i lite kallt vatten i 2 minuter.

Krama ur all vätska och hacka fint och lägg i en skål.

Blanda övriga ingredienser med brödet.

Mixa med en matsked och smaka av med salt och peppar. Detta är en enkel och utmärkt sås.

 

Fler recept av Peter Nordin:
Ragú
Tiramisú
Torta Caprese

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Citron-och-basilikasill

Citron- och basilikasill

En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Läs mer

Crostini-med-Taleggio-och-paron

Crostini med Taleggio och päron

Underbar vegetarisk antipasi med taleggio, salvia, päron och tryffelhonung. Crostini Rolls Royce av Peter Nordin.

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Fläskkotletter med apelsin och marsala

Costolette di Maiale all’arancia - Klappa kotletterna torra. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna på medelvärme. Läs mer på godaitalien.se

Läs mer