Solens mat

Ingen Italien-älskare har väl missat den klassiska TV-serien Solens Mat, i många stycken en föregångare och inspirationskälla för Goda Italien.

 

Solens mat SVT

 

Denna favorit går nu i repris, så missa inte chansen att återuppleva den nyfikne journalisten Bo Hagström när han reser runt i Italien och besöker pittoreska byar och berättar om lokala råvaror. Totalt blev det nio säsonger mellan 2001 – 2010 och dessutom ett tiotal kokböcker med Italien som tema.

 

Serien går nu i repris på vardagsförmiddagar på SVT1, och de första 5 säsongerna är också tillgängliga på SVT Play

 

solens_mat_liten

 

Säsong 1: I den första säsongen tar Bo upp mat- och vinturism, köket i renässansens Florens och förklarar medelhavsdietens positiva hälsoeffekter. (4 avsnitt)

 

Säsong 2: Den italienska matens hjärta. På jakt efter den sanna matglädjen och de gamla goda smakerna. Bo berättar bland annat om den vita tryffeln, världens bästa parmesanost och Verdis favoritskinka. (5 avsnitt)

 

Säsong 3: Köksvägen till historien i en resa till medelhavsmatens smaker och dofter, där vi får möta Mussolinis bönder, fåraherdar på Sardinien och lär oss om hur Gorgonzola kom till. (5 avsnitt)

 

Säsong 4: En resa till de glömda folkens kök, där Bo lär oss mer om furlanerna, cimbrerna med flera folkslag på den italienska landsbygden. (6 avsnitt)

 

Säsong 5: Solens öar i Medelhavet, om bland annat maffians makt på Sicilien, kaninuppfödning på Ischia och kaprisskörd på Salina. (6 avsnitt)

 

Säsong 6 blir tillgänglig måndagen den 7 juni på SVT.

 

Läs också:
”Italien just nu”

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Solens mat

Ingen Italien-älskare har väl missat den klassiska TV-serien Solens Mat, i många stycken en föregångare och inspirationskälla för Goda Italien.

 

Solens mat SVT

 

Denna favorit går nu i repris, så missa inte chansen att återuppleva den nyfikne journalisten Bo Hagström när han reser runt i Italien och besöker pittoreska byar och berättar om lokala råvaror. Totalt blev det nio säsonger mellan 2001 – 2010 och dessutom ett tiotal kokböcker med Italien som tema.

Serien går nu i repris på vardagsförmiddagar på SVT1, och de första 5 säsongerna är också tillgängliga på SVT Play

 

solens_mat_liten

 

Säsong 1: I den första säsongen tar Bo upp mat- och vinturism, köket i renässansens Florens och förklarar medelhavsdietens positiva hälsoeffekter. (4 avsnitt)

 

Säsong 2: Den italienska matens hjärta. På jakt efter den sanna matglädjen och de gamla goda smakerna. Bo berättar bland annat om den vita tryffeln, världens bästa parmesanost och Verdis favoritskinka. (5 avsnitt)

 

Säsong 3: Köksvägen till historien i en resa till medelhavsmatens smaker och dofter, där vi får möta Mussolinis bönder, fåraherdar på Sardinien och lär oss om hur Gorgonzola kom till. (5 avsnitt)

 

Säsong 4: En resa till de glömda folkens kök, där Bo lär oss mer om furlanerna, cimbrerna med flera folkslag på den italienska landsbygden. (6 avsnitt)

 

Säsong 5: Solens öar i Medelhavet, om bland annat maffians makt på Sicilien, kaninuppfödning på Ischia och kaprisskörd på Salina. (6 avsnitt)

 

Säsong 6 blir tillgänglig måndagen den 7 juni på SVT.

 

Läs också:
”Italien just nu”

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Insalata Pantesca

Insalata Pantesca

Det här är ett traditionellt recept från den lite hemliga ön Pantelleria, söder om Sicilien. Det är en underbar plats, full av vacker natur...

Läs mer

Potatissallad - Peter Nordin

Potatissallad på italienskt vis

En underbar, enkel och lätt potatissallad, som du kan kombinera på olika sätt. Allt du behöver är: 3 stora potatisar, 2 äggulor...

Läs mer

FOCACCIA COL FORMAGGIO AL PESTO

Focaccia Col Formaggio Al Pesto

Foccacia Col Formaggio al Pesto. En focaccia är ett härligt bröd att bjuda på när man är många, som blir härligt saftigt tack vara olivoljan.

Läs mer

Tiramisú med pepparkakor och rom

Tiramisu är en klassisk dessert från Treviso i Veneto. I detta recept adderar vi pepparkakor och rom för att få smaken av jul!

Läs mer