Monte ConeroDen italienska östkusten, mot Adriatiska havet, är i princip helt flack från Trieste i norr till Gargano-halvön i norra Puglia, men med ett lysande undantag.Ett par mil söder om Ancona, huvudstaden i Marche, hittar vi Monte Conero - en knappt 600 meter hög vacker kalkstensklippa som verkligen sticker ut som ett tydligt landmärke. Det är idag ett naturreservat som rymmer både lummiga skogar, ett rikt djurliv och inte minst några av regionens vackraste stränder.Badvikarna runt de pittoreska byarna Sirolo och Numana....som ibland bara kan nås via smala stigar, omfamnas av branta kalkstensväggar. Vattnet är såklart kristallklart och det är inte lika långgrunt som på de flesta stränder längs det Adriatiska havet.Monte Conero är ett litet paradis som man förälskar sig i redan vid första anblicken. Goethe lär ha sagt att den vackraste solnedgången på jorden, den ser man i Ancona men vi gissar att han menade Conero!

Marco Colicchio Delic

Marco Colicchio Cinquanta Filari

Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan,…

Read More

poggio le volpi roma rosso

Poggio le Volpi Roma Rosso

Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…

Read More

Fyra fantastiska recept !

Insalata di fave e pecorino

Insalata di fave e pecorino

Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.

Läs mer

Torta-Pinocchio

Torta Pinocchio

Pinocchiotårta gjord på sockerkaksbotten med maräng, toppad med limoncello-grädde och färska bär.

Läs mer

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele

Insalata golosa con noci e mele. Nötter och äpplen: en klassisk kombination för en lätt, välsmakande och snabblagad sallad!

Läs mer

Pesche-arrosto-con-salsa-ai-lamponi

Pesche arrosto con salsa ai lamponi

En oväntad god dessert med grillade persikor, stracciatella, hallon och basilika!

Läs mer