Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp
Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.
Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)
- 50 gr osaltat smör
- 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
- 1 lätt krossad vitlöksklyfta
- Salt och nymalen pappar efter behag
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk hackad färsk slätbladig persilja
Gör så här:
Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.
Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!
Läs också:
Crostini di polenta con funghi.
Följ oss på:
[ratemypost]
Funghi Porcini alla CremaGräddstuvad karljohanssvamp
Ett lyxigt tillbehör till en grillad köttbit. Fungerar också som en antipasto på grillat bröd eller blandad med nykokt fettuccine.
Ingredienser Funghi porcini alla crema: (4 pers)
- 50 gr osaltat smör
- 400 gr färsk karljohanssvamp, rengjord och skuren i ca 5 mm tjocka skivor
- 1 lätt krossad vitlöksklyfta
- Salt och nymalen pappar efter behag
- 2 dl vispgrädde
- 1 msk hackad färsk slätbladig persilja
Gör så här:
Smält smöret i en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt svampen, vitlök, salt och peppar. Fräs svampen tills den börjat få färg och vattnet dunstat bort, i ungefär 10 minuter. Rör om då och då.
Kasta bort vitlöksklyftan och rör i grädden. Låt den koka upp. Rör om då och då och låt såsen sjuda i ungefär 2 minuter tills den tjocknar. Strö hackad persilja över innan servering. Njut nu av Funghi porcini alla crema!
Läs också:
Crostini di polenta con funghi.
Följ oss på:
[ratemypost]
Fyra fantastiska recept !
Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)
Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...
Limoncellosorbet
En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.
Din egen pizzasås
Vill du göra din egen tomatsås till pizzan? Det är mycket lättare än du tror! Bara tre ingredienser; tomater, salt, olivolja och du behöver inte ens sätta på spisen.
Torta all’olio
En mjuk italiensk "sockerkaka" med smak av apelsin och likör. Servera den som den är eller med din favorit-gelato.