Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker
Ingredienser: (4 personer)
- 200 g oxfilé
- chiliflakes efter smak
- 2 msk selleri
- 2 msk schalottenlök
- 3 msk sardellextrakt
- 2 msk citronsaft
- 1 msk kapris
- salt och svartpeppar
- olivolja (extra virgin)
- 2 skivor surdegsbröd
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl parmesanost, finriven
Gör så här:
Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.
Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.
Bruschetta med italiensk råbiffEtt trevligt tilltugg fullt av smaker
Ingredienser: (4 personer)
- 200 g oxfilé
- chiliflakes efter smak
- 2 msk selleri
- 2 msk schalottenlök
- 3 msk sardellextrakt
- 2 msk citronsaft
- 1 msk kapris
- salt och svartpeppar
- olivolja (extra virgin)
- 2 skivor surdegsbröd
- 1 klyfta vitlök
- 1 dl parmesanost, finriven
Gör så här:
Tärna oxfilén fint. Hacka schalottenlöken och tärna selleri fint. Blanda ihop alla ingredienser (förutom bröd, vitlök, olivolja och parmesanost). Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor och citron.
Stek brödet i olivolja på båda sidor tills gyllene. Dela brödskivorna på två och gnugga bröden med vitlök och strö på lite salt. Toppa brödet med råbiffen och riv på rikligt med parmesan.
Fyra fantastiska recept !
Millefoglie ai frutti di bosco
En bakelse av krispig smördeg, mjuk vaniljkräm och friska bär.
Bombardino
Denna varma drink föddes i den populära skidorten Livigno på 1970-talet, då en ung bartender från Genoa som inte var van vid det kalla vädret ...
Tajarin al tartufo
En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!