Potatisgnocchi med bräserat köttGnocchi con brasato
Ingredienser: (6 pers)
- 1 ½ kg potatisgnocchi
- 150 gr soffrito, dvs fint hackade grönsaker (selleri, morot, lök)
- 350 gr högrev, skuret i relativt små bitar
- 3 dl rött vin
- ½ köttbuljongtärning + 2 ½ dl vatten
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 3 – 4 svartpepparkorn
- 2 lagerblad
- 2 – 3 hela kryddnejlika
- 1 msk smör
- Riven parmigiano
Gör potatisgnocchi med bräserat kött så här:
Svetta grönsakerna i en stekpanna i lite olivolja. Tillsätt köttet och låt det bli brynt. Tillsätt salt, pepparkorn, lagerblad och kryddnejlikor. Lös upp buljongtärningen och tomatpurén i vatten och tillsätt buljong och vin i grytan. Lägg på ett lock och låt det puttra i cirka 40 minuter.
Under tiden kokar du gnocchin enligt anvisningarna, häll av och ställ åt sidan.
Stäng av värmen och släpp ut ångan. Lyft upp köttet på en tallrik, passera såsen genom en sil. Värm upp såsen i en kastrull och blanka av den med smöret. Lägg tillbaka köttet i såsen. Stek upp gnocchin lite snabbt i smör eller olja. Servera gnocchin med såsen och rikligt med parmesan.
Potatisgnocchi med bräserat köttGnocchi con brasato
Ingredienser: (6 pers)
- 1 ½ kg potatisgnocchi
- 150 gr soffrito, dvs fint hackade grönsaker (selleri, morot, lök)
- 350 gr högrev, skuret i relativt små bitar
- 3 dl rött vin
- ½ köttbuljongtärning + 2 ½ dl vatten
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk salt
- 3 – 4 svartpepparkorn
- 2 lagerblad
- 2 – 3 hela kryddnejlika
- 1 msk smör
- Riven parmigiano
Gör Potatisgnocchi med bräserat kött så här:
Svetta grönsakerna i en stekpanna i lite olivolja. Tillsätt köttet och låt det bli brynt. Tillsätt salt, pepparkorn, lagerblad och kryddnejlikor. Lös upp buljongtärningen och tomatpurén i vatten och tillsätt buljong och vin i grytan. Lägg på ett lock och låt det puttra i cirka 40 minuter.
Under tiden kokar du gnocchin enligt anvisningarna, häll av och ställ åt sidan.
Stäng av värmen och släpp ut ångan. Lyft upp köttet på en tallrik, passera såsen genom en sil. Värm upp såsen i en kastrull och blanka av den med smöret. Lägg tillbaka köttet i såsen. Stek upp gnocchin lite snabbt i smör eller olja. Servera gnocchin med såsen och rikligt med parmesan.
Fyra fantastiska recept !
Enkel pasta med sommartryffel
Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination! Läs mer på www.godaitalien.se
Tiramisu Martini
God efterrättsdrink med smak av den klassiska desserten tiramisu. Du behöver endast den italienska mandellikören amaretto, vodka och ...
Bruschetta
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök