Potatisgnocchi med bräserat köttGnocchi con brasato

Ingredienser: (6 pers)

  • 1 ½ kg potatisgnocchi
  • 150 gr soffrito, dvs fint hackade grönsaker (selleri, morot, lök)
  • 350 gr högrev, skuret i relativt små bitar
  • 3 dl rött vin
  • ½ köttbuljongtärning + 2 ½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 3 – 4 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 – 3 hela kryddnejlika
  • 1 msk smör
  • Riven parmigiano

 

Gör potatisgnocchi med bräserat kött så här:

Svetta grönsakerna i en stekpanna i lite olivolja. Tillsätt köttet och låt det bli brynt. Tillsätt salt, pepparkorn, lagerblad och kryddnejlikor. Lös upp buljongtärningen och tomatpurén i vatten och tillsätt buljong och vin i grytan. Lägg på ett lock och låt det puttra i cirka 40 minuter.

 

Under tiden kokar du gnocchin enligt anvisningarna, häll av och ställ åt sidan.

 

Stäng av värmen och släpp ut ångan. Lyft upp köttet på en tallrik, passera såsen genom en sil. Värm upp såsen i en kastrull och blanka av den med smöret. Lägg tillbaka köttet i såsen. Stek upp gnocchin lite snabbt i smör eller olja. Servera gnocchin med såsen och rikligt med parmesan.

 

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Potatisgnocchi med bräserat köttGnocchi con brasato

Ingredienser: (6 pers)

  • 1 ½ kg potatisgnocchi
  • 150 gr soffrito, dvs fint hackade grönsaker (selleri, morot, lök)
  • 350 gr högrev, skuret i relativt små bitar
  • 3 dl rött vin
  • ½ köttbuljongtärning + 2 ½ dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 3 – 4 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • 2 – 3 hela kryddnejlika
  • 1 msk smör
  • Riven parmigiano

 

Gör Potatisgnocchi med bräserat kött så här:

Svetta grönsakerna i en stekpanna i lite olivolja. Tillsätt köttet och låt det bli brynt. Tillsätt salt, pepparkorn, lagerblad och kryddnejlikor. Lös upp buljongtärningen och tomatpurén i vatten och tillsätt buljong och vin i grytan. Lägg på ett lock och låt det puttra i cirka 40 minuter.

 

Under tiden kokar du gnocchin enligt anvisningarna, häll av och ställ åt sidan.

 

Stäng av värmen och släpp ut ångan. Lyft upp köttet på en tallrik, passera såsen genom en sil. Värm upp såsen i en kastrull och blanka av den med smöret. Lägg tillbaka köttet i såsen. Stek upp gnocchin lite snabbt i smör eller olja. Servera gnocchin med såsen och rikligt med parmesan.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

Spaghetti-alla-Sorrento

Spaghetti alla Sorrento

Spaghetti alla Sorrento. Koka spaghettin al dente. Dela tomaterna och osten i mindre bitar, och lägg i en serveringsskål. Häll över olivoljan, riv ner basilikabladen och krydda med salt och peppar. Häll den färdiga spaghetting i skålen och blanda väl. Klart att servera!

Läs mer

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

Läs mer

Soppa på oliver

Soppa på oliver

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...

Läs mer