Burrata med citrus och fänkålssalladEn fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll!
Ingredienser:
- 1 grapefrukt
- 2 apelsiner
- 2 burrata
- 1 fänkål
- 1 silverlök
- 1 dl mandel
- Basilika
- Salt
- Peppar
- Olivolja av hög kvalitet
Gör så här:
Skär upp citrusfrukterna i tunna skivor, undvik att få med det vita från skalet. Skär upp lök och fänkål. Rosta mandeln i en torr stekpanna och grovhacka den sedan.
Lägg upp citrusfrukterna på ett fat och sedan fänkål, lök och mandel. Lägg på burrata och ringla över olivolja. Toppa med basilika, salt och peppar. Buon appetito!
Burrata med citrus och fänkålssalladEn fräsch och enkel sallad som passar perfekt en varm sommarkväll!
Ingredienser:
- 1 grapefrukt
- 2 apelsiner
- 2 burrata
- 1 fänkål
- 1 silverlök
- 1 dl mandel
- Basilika
- Salt
- Peppar
- Olivolja av hög kvalitet
Gör så här:
Skär upp citrusfrukterna i tunna skivor, undvik att få med det vita från skalet. Skär upp lök och fänkål. Rosta mandeln i en torr stekpanna och grovhacka den sedan.
Lägg upp citrusfrukterna på ett fat och sedan fänkål, lök och mandel. Lägg på burrata och ringla över olivolja. Toppa med basilika, salt och peppar. Buon appetito!
Fyra fantastiska recept !
Råbiff från Piemonte
Råbiff. Den här rätten som också kan kallas carne cruda piemontese är italienarnas svar på vår råbiff eller fransmännens steak tartare. En rätt som passar bra som förrätt eller vickning på nyårsafton.
Gnocchi med salsiccia och salvia
Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!
Carpaccio di manzo con rucola e grana
Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.
Cacio e Pepe av Peter Nordin
Pasta,Peter Nordin,Vegetariskt
Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.