La colomba pasqualeItaliensk påskkaka
Ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma eftersom den kan vara svår att hitta i svenska affärer. Receptet innehåller bittermandelarom som du hittar bland bakartiklar i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan också variera receptet med att tillsätta hackad kanderad frukt eller hackad choklad. Ingredienser:
3 ägg 350 gr vetemjöl ”tipo 00”, alternativt vetemjöl special 1 knapp dl vegetabilisk olja, gärna solrosolja 1 ¾ dl mjölk 2 dl strösocker 1 citron, rivet skal 1 apelsin, rivet skal Några droppar bittermandelarom 1 påse torrjäst för salta degar Flagad eller hel mandel Pärlsocker Gör så här:Börja med att separera äggvitorna och gulorna från tre ägg. Vispa äggvitan till ett fast skum och ställ åt sidan. Vispa äggulorna med sockret i en annan skål, tillsätt det rivna skalet av apelsin och citron, mandelarom, olja och till sist mjölken. Blanda alla ingredienser ordentligt med hjälp av en elvisp och tillsätt sedan mjölet lite i taget under fortsatt vispning. Blanda ner torrjästen och vispa ordentligt så att du inte har några klumpar i smeten. Till sist vänder du ner äggvitan försiktigt. Häll smeten i en bakform (pappersformar i den speciella duvformen kan köpas på nätet), och dekorera kakan med pärlsocker och mandel. Grädda kakan i ugnen på 180 ° C i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna innan servering. Avnjut tillsammans med ett glas Limoncello!
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 13
Inget betyg än så länge
La colomba pasqualeItaliensk påskkaka
Ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma eftersom den kan vara svår att hitta i svenska affärer. Receptet innehåller bittermandelarom som du hittar bland bakartiklar i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan också variera receptet med att tillsätta hackad kanderad frukt eller hackad choklad. Ingredienser:
3 ägg 350 gr vetemjöl ”tipo 00”, alternativt vetemjöl special 1 knapp dl vegetabilisk olja, gärna solrosolja 1 ¾ dl mjölk 2 dl strösocker 1 citron, rivet skal 1 apelsin, rivet skal Några droppar bittermandelarom 1 påse torrjäst för salta degar Flagad eller hel mandel Pärlsocker
Gör så här:Börja med att separera äggvitorna och gulorna från tre ägg. Vispa äggvitan till ett fast skum och ställ åt sidan. Vispa äggulorna med sockret i en annan skål, tillsätt det rivna skalet av apelsin och citron, mandelarom, olja och till sist mjölken. Blanda alla ingredienser ordentligt med hjälp av en elvisp och tillsätt sedan mjölet lite i taget under fortsatt vispning. Blanda ner torrjästen och vispa ordentligt så att du inte har några klumpar i smeten. Till sist vänder du ner äggvitan försiktigt. Häll smeten i en bakform (pappersformar i den speciella duvformen kan köpas på nätet), och dekorera kakan med pärlsocker och mandel. Grädda kakan i ugnen på 180 ° C i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna innan servering. Avnjut tillsammans med ett glas Limoncello!
Sätt betyg på receptet
Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 13
Inget betyg än så länge
Mer italiensk Påsk !
Rulla ost på Pasquetta
Det vi kallar annandag påsk heter i Italien la Pasquetta…
La colomba – för freden och för våren
Reportage,Lena Martoglio Bomler,Påsk
Italienarna samlas ändå gärna runt en stor familjelunch på…