La colomba pasqualeItaliensk påskkaka 

Ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma eftersom den kan vara svår att hitta i svenska affärer. Receptet innehåller bittermandelarom som du hittar bland bakartiklar i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan också variera receptet med att tillsätta hackad kanderad frukt eller hackad choklad.

 

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 350 gr vetemjöl ”tipo 00”, alternativt vetemjöl special
  • 1 knapp dl vegetabilisk olja, gärna solrosolja
  • 1 ¾ dl mjölk
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Några droppar bittermandelarom
  • 1 påse torrjäst för salta degar
  • Flagad eller hel mandel
  • Pärlsocker

 

Gör så här:

Börja med att separera äggvitorna och gulorna från tre ägg. Vispa äggvitan till ett fast skum och ställ åt sidan. Vispa äggulorna med sockret i en annan skål, tillsätt det rivna skalet av apelsin och citron, mandelarom, olja och till sist mjölken.

 

Blanda alla ingredienser ordentligt med hjälp av en elvisp och tillsätt sedan mjölet lite i taget under fortsatt vispning. Blanda ner torrjästen och vispa ordentligt så att du inte har några klumpar i smeten. Till sist vänder du ner äggvitan försiktigt.

 

Häll smeten i en bakform (pappersformar i den speciella duvformen kan köpas på nätet), och dekorera kakan med pärlsocker och mandel. Grädda kakan i ugnen på 180 ° C i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna innan servering. Avnjut tillsammans med ett glas Limoncello!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

La colomba pasqualeItaliensk påskkaka 

Ett måste som avslutning på en italiensk påskmåltid. Här i ett lättlagat recept som du kan göra hemma eftersom den kan vara svår att hitta i svenska affärer. Receptet innehåller bittermandelarom som du hittar bland bakartiklar i välsorterade livsmedelsbutiker. Du kan också variera receptet med att tillsätta hackad kanderad frukt eller hackad choklad.

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 350 gr vetemjöl ”tipo 00”, alternativt vetemjöl special
  • 1 knapp dl vegetabilisk olja, gärna solrosolja
  • 1 ¾ dl mjölk
  • 2 dl strösocker
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 apelsin, rivet skal
  • Några droppar bittermandelarom
  • 1 påse torrjäst för salta degar
  • Flagad eller hel mandel
  • Pärlsocker

Gör så här:
Börja med att separera äggvitorna och gulorna från tre ägg. Vispa äggvitan till ett fast skum och ställ åt sidan. Vispa äggulorna med sockret i en annan skål, tillsätt det rivna skalet av apelsin och citron, mandelarom, olja och till sist mjölken.

 

Blanda alla ingredienser ordentligt med hjälp av en elvisp och tillsätt sedan mjölet lite i taget under fortsatt vispning. Blanda ner torrjästen och vispa ordentligt så att du inte har några klumpar i smeten. Till sist vänder du ner äggvitan försiktigt.

 

Häll smeten i en bakform (pappersformar i den speciella duvformen kan köpas på nätet), och dekorera kakan med pärlsocker och mandel. Grädda kakan i ugnen på 180 ° C i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna innan servering. Avnjut tillsammans med ett glas Limoncello!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer italiensk Påsk !

Buona Pasqua!

Buona Pasqua!I ett katolskt land som Italien är såklart…

Read More

La colomba – för freden och för våren

Italienarna samlas ändå gärna runt en stor familjelunch på…

Read More

Rulla ost på Pasquetta

Det vi kallar annandag påsk heter i Italien la Pasquetta…

Read More

Mer italiensk Påsk !

Rulla ost på Pasquetta

Det vi kallar annandag påsk heter i Italien la Pasquetta…

Read More

Buona Pasqua!

Buona Pasqua!I ett katolskt land som Italien är såklart…

Read More