Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans.

Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar.

Artikelnummer: 22328
Pris: 159 kronor
Alkohol: 13%

Spaghetti al Rancetto

Spaghetti al Rancetto

En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...

Read More

Enkel-pasta-med-sommartryffel

Enkel pasta med sommartryffel

Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...

Read More

Villa-Puccini-Chianti-Classico-RiservaVilla Puccini Chianti Classico Riserva  Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans. Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar. Artikelnummer: 22328Pris: 159 kronorAlkohol: 13%

Gå till Systembolaget

Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans.

Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar.

Artikelnummer: 22328
Pris: 159 kronor
Alkohol: 13%

 

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...

Läs mer

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Ett litet kåseri dagarna efter påsk

Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...

Läs mer

Ragú alla Bolognese

Ragú alla Bolognese

En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Secreto – Grillad spädgris
Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur…

Tagliatelle con finferli
Tagliatelle con finferli

Kantarellpasta med fläsk, vitt vin,…

Costoletta Milanese
Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från…

Filetto di manzo e gorgonzola
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka…