Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans.
Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar.
Artikelnummer: 22328
Pris: 159 kronor
Alkohol: 13%
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien som är både lättlagad och smakrik. De umbriska pastasorterna umbricelli eller stringhetti påminner...
Enkel pasta med sommartryffel
Ett utsökt recept av vår skribent Tomas Bacoccoli på en pastarätt med tryffel...
Villa Puccini Chianti Classico Riserva Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans. Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar. Artikelnummer: 22328Pris: 159 kronorAlkohol: 13%
Från de vackra kullarna söder om Florens kommer en stiltypisk Chianti Classico med en kryddig och utvecklad smak som påminner om torkade körsbär, kanel, mörk choklad, kardemumma och pomerans.
Vinet är gjort på Sangiovese, Italiens viktigaste druva, och passar som hand i handske till många av det italienska kökets smaker, inte minst tomatbaserade pastasåser, men också till goda charkuterier och hårdostar.
Artikelnummer: 22328
Pris: 159 kronor
Alkohol: 13%
Rätter att avnjuta med vinet:
Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli
Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...
Ett litet kåseri dagarna efter påsk
Varje gång jag ser ett konstverk, njuter ett gott vin, skördar grönsaker från vår köksträdgård - vill jag associera detta med gastronomi ...
Ragú alla Bolognese
En mustig och smakrik köttfärsås. Detta är ett långkok och original receptet från Bologna. Ät denna äkta italienska rätt med pasta...
Rätter att avnjuta med vinet:
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…
Tagliatelle con finferli
Kantarellpasta med fläsk, vitt vin,…
Costoletta Milanese
Ett utsökt recept på kalvkotletter från…
Filleto di Manzo gorgonzola e Noci
Mosa osten och blanda med smöret, smaka…