Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor
En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.
Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:
- 500 g tortellini
- ½ finhackad lök
- 2 dl vispgrädde
- 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
- 150 g gröna ärtor
- Olivolja
- 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
- Salt och peppar
Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.
Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.
Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.
Läs också:
Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor
En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.
Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:
- 500 g tortellini
- ½ finhackad lök
- 2 dl vispgrädde
- 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
- 150 g gröna ärtor
- Olivolja
- 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
- Salt och peppar
Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.
Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.
Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Torrone
Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.
Funghi porcini alla crema
Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...
Crostini
Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..
Saltimbocca alla romana
Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.