Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor

En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.

 

Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:

  • 500 g tortellini
  • ½ finhackad lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
  • 150 g gröna ärtor
  • Olivolja
  • 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
  • Salt och peppar

 

Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.

Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.

Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.

 

Läs också:

Fler recept på Tortellini hittar du här

Recept på pasta

Recept på Spaghetti aglio olio e peperoncino

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor

En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.

 

Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:

  • 500 g tortellini
  • ½ finhackad lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
  • 150 g gröna ärtor
  • Olivolja
  • 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
  • Salt och peppar

Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.

Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.

Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.

 

Läs också:

Fler recept på Tortellini hittar du här

Recept på pasta

Recept på Spaghetti aglio olio e peperoncino

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Torrone

Torrone

Italienarnas svar på knäck, fast mycket godare och elegantare och älskad över hela landet.

Läs mer

Funghi porcini alla crema

Funghi porcini alla crema

Gräddstuvad karljohanssvamp är ett lyxigt tillbehör som är enkelt att förbereda, allt du behöver är ...

Läs mer

Crostini

Crostini

Har du lite rester kvar från en baguett eller annat vitt bröd är det perfekt att passa på att göra italienska crostini. Recept hittar du..

Läs mer

Saltimbocca-alla-romana

Saltimbocca alla romana

Tunna skivor kalv i en underbar kombination med prosciutto och salvia.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm