Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor

En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.

 

Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:

  • 500 g tortellini
  • ½ finhackad lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
  • 150 g gröna ärtor
  • Olivolja
  • 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
  • Salt och peppar

 

Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.

Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.

Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.

 

Läs också:

Fler recept på Tortellini hittar du här

Recept på pasta

Recept på Spaghetti aglio olio e peperoncino

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Tortellini con panna, prosciutto e piselliTortellini med grädde, skinka och ärtor

En snabblagad rätt som är perfekt för en familjemiddag eller när man får oväntat besök. Tortellini con panna prosciutto e piselli.

 

Ingredienser till Tortellini con panna prosciutto e piselli:

  • 500 g tortellini
  • ½ finhackad lök
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 skiva kokt skinka, ca 1 cm tjock, skuren i mindre kuber (valfritt!)
  • 150 g gröna ärtor
  • Olivolja
  • 100 g riven parmigiano reggiano (parmesanost)
  • Salt och peppar

Gör så här:
Bryn löken i olivolja i en stekpanna. Tillsätt ärtorna och lite vatten och koka tills ärtorna börjar mjukna. Tillsätt skinkan och salta och peppra lätt.

Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen. Använder du färsk pasta går det fort medan den torkade versionen kräver lite längre tid. När de flyter upp till ytan så kan du lyfta ur dem med en hålslev. Spara någon deciliter av kokvattnet.

Lägg tortellinin i pannan och blanda väl med skinkan och ärtorna. Tillsätt grädden och värm på spisen några minuter. Ta pannan av värmen och blanda ner osten. Avsluta med några varv på pepparkvarnen.

 

Läs också:

Fler recept på Tortellini hittar du här

Recept på pasta

Recept på Spaghetti aglio olio e peperoncino

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Kanelpannacotta

Kanelpannacotta

Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.

Läs mer

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini

Pappardelle con Porcini. Skiva svampen och stek i olivolja tillsammans med vitlöken till svampen får en fin färg.Blanda pastan med svampen..

Läs mer

Stracciatella-alla-Romana

Stracciatella alla Romana

Buljongsoppa med ägg och parmesan. En enkel, näringsrik och välsmakande soppa, som oftast serveras som förrätt...

Läs mer

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi

Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm