Foto: Torbjörn Palmberg

To beef or not to beef

Om du älskar italiensk mat i allmänhet och kött i synnerhet så får du inte missa ett besök på Antica Macelleria Cecchini och den ”ofrivillige” slaktaren Dario Cecchini i byn Panzano mitt i Chianti. Den numera legendariske och världsberömda slaktaren ville egentligen lämna byn bli veterinär men ödet ville annorlunda och han återvände till familjeföretaget efter några år för att följa i tidigare generationers spår. Men man kan säga att han har lyckats att kombinera både yrkena då djuren måste må bra för att ge ett bra kött. Genom att tillaga och äta alla delar på djuret och inte bara utvalda delar menar Dario att vi visar det den respekt det förtjänar.

Att handla på Antica Macelleria Cecchini är en fantastisk upplevelse som kan och ska ta tid. Medan du väntar i butiken bjuds du på vin, bröd och salumi – allt ackompanjerat av musik och Darios anekdoter. Har du tur så kanske han reciterar Dante eller bjuder sin legendariska slogan ”to beef or not to beef”!

Dario lyckades inte lämna byn för att se världen, men istället har han med sin passion och kunskap skapat ett slakteri som tagit hela världen till byn!

Riunite-Lambrusco-Farfalle

Riunite Lambrusco Farfalle

Lambrusco Farfalle är ett lättdrucket sällskapsvin som…

Rekommenderat

La-Bestia-Toscana-Bianco

La Bestia Toscana Bianco

Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas…

Rekommenderat

Fyra fantastiska recept !

Risotto Milanese

Risotto Milanese

Smält den hackade oxmärgen med 20 g av smöret på svag värme…

Läs recept

negroni-sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…

Läs recept

melanzane

Melanzane alla parmigiana

Melanzane alla parmigiana. En traditionell rätt från…

Läs recept

Gulasch triestino

En viktig skillnad mellan denna norditalienska gulasch och…

Läs recept