Tajarin al tartufoPasta med tryffel

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då den innehåller mer äggula. Här hittar du receptet! Om du inte vill knåda degen själv kan du laga denna rätt med vanlig tagliatelle.  Ingredienser till Tajarin al tartufo:
  • 400 gr tajarin eller tagliatelle
  • 25 gr smör
  • Färsk tryffel efter smak (och plånbok!)
 Gör så här:Koka pastan al dente. Smält smöret tillsammans med 1 deciliter av pastavattnet. Blanda pasta och smör. Servera i djupa tallrikar och riv eller hyvla rikligt med tryffel över varje portion.  Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso

Tajarin al tartufoPasta med tryffel

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då den innehåller mer äggula. Här hittar du receptet! Om du inte vill knåda degen själv kan du laga denna rätt med vanlig tagliatelle. Ingredienser till Tajarin al tartufo:
  • 400 gr tajarin eller tagliatelle
  • 25 gr smör
  • Färsk tryffel efter smak (och plånbok!)
 

Gör så här:Koka pastan al dente. Smält smöret tillsammans med 1 deciliter av pastavattnet. Blanda pasta och smör. Servera i djupa tallrikar och riv eller hyvla rikligt med tryffel över varje portion. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso

Fyra fantastiska recept !

Agnello Cacio e ova

Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt från Abruzzerna, där…

Read More

Negroni Sbagliato

Negroni Sbagliato

En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest…

Read More

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som…

Read More

Mousse al cioccolato e amaretto

Mousse al cioccolato e amaretto

En härligt krämig chokladmousse med mandellikören……

Read More