Tajarin al tartufoPasta med tryffel

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då den innehåller mer äggula. Här hittar du receptet! Om du inte vill knåda degen själv kan du laga denna rätt med vanlig tagliatelle. Ingredienser till Tajarin al tartufo:
  • 400 gr tajarin eller tagliatelle
  • 25 gr smör
  • Färsk tryffel efter smak (och plånbok!)
 Gör så här:Koka pastan al dente. Smält smöret tillsammans med 1 deciliter av pastavattnet. Blanda pasta och smör. Servera i djupa tallrikar och riv eller hyvla rikligt med tryffel över varje portion. Läs också:Recept på Pan dei morti (kakor)Penne con crema di zucca e gorgonzolaFoccacia con formaggio al peso Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.8 / 5. Antal recensioner 4

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Avenotto

Avenotto. Jag vet inte riktigt vad jag skall kalla denna…

Läs recept

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och…

Läs recept

Bucatini all’Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina…

Läs recept

bruschetta

Bruschetta

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien  som…

Läs recept