Salsa Ruffino

Salsa Ruffino av Peter Nordin

Recept av: Peter Nordin

Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan!

 

Ingredienser:

  • 8 msk gammalt surdegsbröd utan kanter i fina tärningar
  • 5 matskedar hackad persilja
  • 4 hårdkokta äggulor, grovt hackade
  • 1- 2 msk mjuk vit vinäger
  • 4 msk hackad kapris
  • 8 italienska ansjovisfiléer fint hackade
  • 1-2 msk dijonsenap eller grovkorning fransk senap
  • ½ – 1 dl extra virgin olivolja
  • salt och peppar

 

Gör så här:
Lägg brödtärningarna i lite kallt vatten i 2 minuter.

Krama ur all vätska och hacka fint och lägg i en skål.

Blanda övriga ingredienser med brödet.

Mixa med en matsked och smaka av med salt och peppar. Detta är en enkel och utmärkt sås.

 

Fler recept av Peter Nordin:
Ragú
Tiramisú
Torta Caprese

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Salsa Ruffino av Peter Nordin

Recept av: Peter Nordin

Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på ett svenskt julbord. Inte minst är det en hit på skinkmackan!

Ingredienser:

  • 8 msk gammalt surdegsbröd utan kanter i fina tärningar
  • 5 matskedar hackad persilja
  • 4 hårdkokta äggulor, grovt hackade
  • 1- 2 msk mjuk vit vinäger
  • 4 msk hackad kapris
  • 8 italienska ansjovisfiléer fint hackade
  • 1-2 msk dijonsenap eller grovkorning fransk senap
  • ½ – 1 dl extra virgin olivolja
  • salt och peppar

Gör så här:
Lägg brödtärningarna i lite kallt vatten i 2 minuter.

Krama ur all vätska och hacka fint och lägg i en skål.

Blanda övriga ingredienser med brödet.

Mixa med en matsked och smaka av med salt och peppar. Detta är en enkel och utmärkt sås.

 

Fler recept av Peter Nordin:
Ragú
Tiramisú
Torta Caprese

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco

Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en skål. Rör till sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda.

Läs mer

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Receptet hittar du på GodaItalien.se

Läs mer

Cannelloni con ricotta e spinaci

Cannelloni con ricotta e spinaci

Fyllda pastarör som gratineras med ost. I detta recept fyller vi dem med krämig ricotta och spenat.

Läs mer

Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien  som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm