Rubesco Lungarotti

Regionen Umbrien brukar kallas för Italiens gröna hjärta. Områdets vinhistoria är i princip synonym med familjen Lungarotti. I början av 1960-talet grundade Giorgio Lungarotti egendomen i Torgiano som bär familjens namn och som ddag drivs av Giorgios döttrar Chiara och Teresa. Här ligger fokus på druvan sangiovese och deras mest kända vin heter Rubesco vars namn är inspirerat av det latinska ordet rubescere, som betyder att rodna. Ett smakrikt och fruktigt vin med nyanserade inslag av mörka körsbär, plommon, salvia, kakao, skogshallon, peppar och vanilj. Passar utmärkt till grillade rätter av mörkt kött eller pasta med mustiga såser.

Artikelnummer: 2942
Pris: 119 kronor
Alkohol: 14%

Regionen Umbrien brukar kallas för Italiens gröna hjärta. Områdets vinhistoria är i princip synonym med familjen Lungarotti. I början av 1960-talet grundade Giorgio Lungarotti egendomen i Torgiano som bär familjens namn och som ddag drivs av Giorgios döttrar Chiara och Teresa. Här ligger fokus på druvan sangiovese och deras mest kända vin heter Rubesco vars namn är inspirerat av det latinska ordet rubescere, som betyder att rodna. Ett smakrikt och fruktigt vin med nyanserade inslag av mörka körsbär, plommon, salvia, kakao, skogshallon, peppar och vanilj. Passar utmärkt till grillade rätter av mörkt kött eller pasta med mustiga såser.

Artikelnummer: 2942
Pris: 119 kronor
Alkohol: 14%

Gå till Systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Gnocchi-med-salsiccia-och-salvia

Gnocchi med salsiccia och salvia

Ett otroligt gott och enkelt recept från Italien. Sältan från salsiccian, syran från citronen och sötman från tomaterna gör detta recept komplett!

Läs mer

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona umbra – Tomas Bacoccoli

Pasta alla Zozzona är en fattigmansrätt egentligen. Tanken var att man skulle använda ...

Läs mer

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi alla Nordin

Vincisgrassi. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten på spisen. Koka alla pasta-ark 1 minut och lägg ut på kökshanddukar. Nu skall vi..

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Pici Al Ragu Di Agnello

Pici med lammragu är en pastarätt med…

Saltimbocca-alla-romana
Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av…

Risotto con zucchine pancetta e taleggio
Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla…

Agnello Cacio e ova
Agnello Cacio e ova

”Agnello Cacio e ova” är en maträtt…

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm