Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens…

Läs Mer

Peter-Nordin-blåmusslor

Ett bra sjapp

Nu stod jag innanför dörren på ett lokus i grannbyn på landsbygden i Italien –…

Läs Mer

Salsa Ruffino

Salsa Ruffino - Här följer en enkel men god italiensk sås som passar fint på…

Läs Mer

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin

Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna…

Läs Mer

Vackra hösten i Marche

Vackra hösten i Marche

När hösten är här på Ruffino - på allvar - ger naturen av sina frukter både i…

Läs Mer

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien -…

Läs Mer

Torta Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk och underbar tårta av…

Läs Mer

cacio e pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt…

Läs Mer

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom…

Läs Mer

Jakten på en svunnen tid. Gröna kullar

Jakten på en svunnen tid

Från början skulle detta vara ett kort reportage om en liten producent av…

Läs Mer