Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost
Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)
- 150 gr avorioris
- 100 gr mosad ricottaost
- 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
- 3 ägg
- 1 dl finhackad persilja
- Salt och peppar
- 1 nypa muskot
- 100 gr hackad mozzarella
- Vetemjöl
- Ströbröd
- Olja till fritering
Gör så här:
Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.
Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!
Läs också:
Recept på antipasti
Recept på sallader
Bjud in till aperitivo
Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost
Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)
- 150 gr avorioris
- 100 gr mosad ricottaost
- 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
- 3 ägg
- 1 dl finhackad persilja
- Salt och peppar
- 1 nypa muskot
- 100 gr hackad mozzarella
- Vetemjöl
- Ströbröd
- Olja till fritering
Gör så här:
Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.
Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Varm bruschetta med burrata och tomat
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien som vanligen serveras som antipasto. Detta är en varm variant som passar perfekt som...
Längtan efter Italien
Längtan efter Italien. Just nu kan vi mest längta efter Italien, då Covid-19 sätter sina klor landets invånare ...
Baci di Dama
Baci di dama är små eleganta bakverk som är typiska för Piemonte. Formen med två små kupoler av mördeg som sammanfogas med mörk choklad ...