Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal.

Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött.

Artikelnummer: 2340
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%

Spaghetti-allo-scoglio

Spaghetti allo scoglio

Skaldjurspastan Spaghetti allo scoglio är en av det det italienska kökets verkliga klassiker. Blåmusslor, vongole, scampi, bläckfisk, tomat...

Read More

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin

Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Read More

La-Corte-del-PozzoLa Corte del Pozzo Bardolino

 Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal. Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött. Artikelnummer: 2340Pris: 101 kronorAlkohol: 12,5%

Gå till systembolaget

Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella är basen för många röda viner i Veneto. På stranden till Gardasjön ligger distriktet Bardolino där firman Fasoli Gino har odlat ekologiskt sedan tidigt 80-tal.

Klart rödvin med fräsch, ungdomlig smak av körsbär, jordgubbar, färska örter och hallon som smakar lika gott, lätt kylt, till charkbrickan som till rätter av fisk och ljust kött.

Artikelnummer: 2340
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Lasagne-alla-Bolognese

Lasagne alla Bolognese

En av de mest kända och älskade rätterna från det italienska köket. Krämig, kryddig och otroligt god...

Läs mer

Involtini Nordini – di vitello

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Läs mer

Peter Nordins Ragú

Peter Nordins Ragú

I Italien benämns denna sås kort och gott som ragù. Ordet Bolognese sägs komma från italienare som utvandrade från Neapeltrakten till USA i början av 1900-talet. Där parade man samman ragùn med spaghetti.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Mozzarella-med-fikon-och-prosciutto
Mozzarella med fikon och prosciutto

Rosta pinjenötterna i en het torr panna…

Bistecca-alla-Fiorentina Bistecca alla Fiorentina
Bistecca alla Fiorentina

Låt köttet stå framme i rumstemperatur…

Carpaccio di manzo con rucola e grana
Carpaccio di manzo con rucola e grana

Tunna skivor oxfilé med parmesan,…

Ragù bianco
Ragù bianco

En smakrik och mustig köttfärsås utan…