Polenta med gorgonzolaItalienska majsgröt med gorgonzola-ost
Polenta betyder majs på italienska och är ett majsmjöl/majsgryn som används för att tillaga olika rätter. Bl.a. gröt, pudding och bröd. I detta recept på Polenta e Gorgonzola används majsgrynen till en krämig gröt med Gongonzola. Ingredienser Polenta e Gorgonzola:
300 gr majsmjöl 2 tsk salt 1 ½ liter vatten 75 gr smör Peppar 250 gr gorgonzola Gör Polenta e Gorgonzola så här:Sätt ugnen på 200 grader. Blanda majsmjöl och vatten i en mycket stor kastrull (det måste finnas gott om plats eftersom mjölet sväller mycket) och rör om kraftigt. Tillsätt salt och låt blandningen långsamt koka upp, men rör hela tiden livligt så att det inte bildas några klumpar (OBS! mycket viktigt). Koka några minuter under omrörning och häll sedan massan i en smord form. Täck med folie och grädda en dryg timme i ugnen. Rör i smör och peppar när gröten är färdig. Höj värmen på ugnen till 220 grader.Häll ett lager polenta i en smord form, täck med ett lager ostbitar och fortsätt sedan att varva polenta och ost. Det sista lagret ska vara polenta. Grädda tills ytan är vackert brun.Serveringsförslag: tillsammans med skivor av lufttorkad skinka. Läs också:Recept på sopporVi gillar gorgonzolaPolenta - från fattigmansmat till trendmiddag Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
Polenta med gorgonzolaItalienska majsgröt med gorgonzola-ost
Polenta betyder majs på italienska och är ett majsmjöl/majsgryn som används för att tillaga olika rätter. Bl.a. gröt, pudding och bröd. I detta recept på Polenta e Gorgonzola används majsgrynen till en krämig gröt med Gongonzola. Ingredienser Polenta e Gorgonzola:
300 gr majsmjöl 2 tsk salt 1 ½ liter vatten 75 gr smör Peppar 250 gr gorgonzola
Gör Polenta e Gorgonzola så här:Sätt ugnen på 200 grader. Blanda majsmjöl och vatten i en mycket stor kastrull (det måste finnas gott om plats eftersom mjölet sväller mycket) och rör om kraftigt. Tillsätt salt och låt blandningen långsamt koka upp, men rör hela tiden livligt så att det inte bildas några klumpar (OBS! mycket viktigt). Koka några minuter under omrörning och häll sedan massan i en smord form. Täck med folie och grädda en dryg timme i ugnen. Rör i smör och peppar när gröten är färdig. Höj värmen på ugnen till 220 grader.Häll ett lager polenta i en smord form, täck med ett lager ostbitar och fortsätt sedan att varva polenta och ost. Det sista lagret ska vara polenta. Grädda tills ytan är vackert brun.Serveringsförslag: tillsammans med skivor av lufttorkad skinka. Läs också:Recept på sopporVi gillar gorgonzolaPolenta - från fattigmansmat till trendmiddag Följ oss på:FacebookInstagramPinterest
[ratemypost]
Fyra fantastiska recept !
Trädgårdsmästarens bönor med blandade örter
Häll av och sila bönorna, men spar vätskan. Den skall delvis med i tillagningen. Lägg olivoljan i en kastrull och sautera purjolöken ...
Gnocchi burro e salvia
Kan detta vara världens snabbaste rätt? Den italienska klassikern Gnocchi burro e salvia är enkel, vegetarisk och också otroligt god!
Pan dei morti
I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.
Penne alla boscaiola
En härlig pastarätt där skogens och höstens smaker får stå i centrum och skapa en rik och värmande helhet i sällskap med äggpasta, rökt...