PIZZERIA CALVINO

När vi frågade lokalbefolkningen i Trapani om var man äter den bästa pizzan var svaret unisont: ”Calvino!”. På en oansenlig gata, ett par kvarter bort från den populära gågatan mitt i den gamla stadsdelen vid hamnen i Trapani ligger Pizzeria Salvatore Calvino. Om det inte vore för alla människor som trängs utanför dörren så är den lätt att missa – ett ”hål i väggen” med ett par meters front mot gatan.

Pizzeria Calvino Trapani Men om du går igenom den smala korridoren bakom den trånga entrén så öppnar sig en labyrint av rum innanför som rymmer många fler av vad ingången ger sken av. Här är det raka rör som gäller – väggarna är kaklade och lysrör i taket står för belysningen. Det är slamrigt, stökigt och helt oemotståndligt. Fokuset ligger istället på de magnifika pizzorna, som mycket riktigt är av högsta kvalitet!

Marco Colicchio Delic

Marco Colicchio Cinquanta Filari

Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan,…

Read More

poggio le volpi roma rosso

Poggio le Volpi Roma Rosso

Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…

Read More

Fyra fantastiska recept !

tagliata-di-manzo

Tagliata di Manzo

Tagliata di Manzo är en lättlagad kötträtt full av italienska smaker! Gör så här: Salta och peppra köttet. Stek eller grilla köttet till ...

Läs mer

Spritz Estivo

Fragole limoncello spritz - Hallon, limoncello och prosecco. Mosa färska hallon i ett drinkglas. Häll i limoncello och sedan ...

Läs mer

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Läs mer

Panettone-med-apelsin

Panettone med apelsin

Panettone är en italiensk julkaka som äts på kvällen tillsammans med ett glas söt spumante. Den traditionella versionen innehåller russin...

Läs mer