PIZZERIA CALVINO
När vi frågade lokalbefolkningen i Trapani om var man äter den bästa pizzan var svaret unisont: ”Calvino!”. På en oansenlig gata, ett par kvarter bort från den populära gågatan mitt i den gamla stadsdelen vid hamnen i Trapani ligger Pizzeria Salvatore Calvino. Om det inte vore för alla människor som trängs utanför dörren så är den lätt att missa – ett ”hål i väggen” med ett par meters front mot gatan.
Men om du går igenom den smala korridoren bakom den trånga entrén så öppnar sig en labyrint av rum innanför som rymmer många fler av vad ingången ger sken av. Här är det raka rör som gäller – väggarna är kaklade och lysrör i taket står för belysningen. Det är slamrigt, stökigt och helt oemotståndligt. Fokuset ligger istället på de magnifika pizzorna, som mycket riktigt är av högsta kvalitet!
Marco Colicchio Cinquanta Filari
Rom med regionen Latium fanns tidigare knappt på vinkartan,…
Poggio le Volpi Roma Rosso
Vin har såklart odlats på kullarna utanför Rom i tusentals…
Fyra fantastiska recept !
Costoletta Milanese
Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.
Fragole al vino bianco
Fragole al vino bianco. Häll vinet, sockret och citronskalet i en skål. Rör till sockret har löst upp sig. Lägg i jordgubbarna och blanda.
Agnello a scottadito
Smörj lammkotletterna på båda sidor med oljan. Värm upp grillen och grilla dem på hög värme..
Semifreddo
Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lätt...