Pici Al Ragu Di Agnello

Pici Al Ragu Di AgnelloPasta med en ragù på lammfärs och vitlök 

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen på lammfärs men du kan även använda rester av lammstek eller grytbitar av lamm som skärs ner i mindre bitar. I Toscana använder man helst hemmarullade pici men det går bra att använda liknande pastasorter som t.ex. spaghetti eller tagliatelle.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 portioner (ca 320 gr) pici alternativt spaghetti eller tagliatelle
  • 200 gr lammfärs eller annat lammkött skuret i mindre bitar
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 kvistar rosmarin
  • 8 cl rött vin, gärna från Toscana
  • 500 gr hackade tomater i tärningar, alternativt krossade tomater på burk
  • Salt & nymalen svartpeppar
  • riven pecorino

 

Gör så här:

Värm oljan i en kastrull, hacka vitlöken fint och bryn försiktigt vitlöken och rosmarinen. Var uppmärksam så att du inte bränner vitlöken. Tillsätt lammet, blanda snabbt med en träslev och låt det få färg. Häll i vinet och låt det avdunsta under omrörning.

 

Lyft ur rosmarinen och tillsätt tomaterna. Rör om ordentligt, krydda sedan med lite salt och generöst med nymalen peppar. Låt såsen koka på låg värme, halvt täckt av ett lock, i cirka 30 minuter, tills såsen börjar att tjockna. Smaka av med salt och olivolja.

 

Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Lägg pastan i såsen och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet. Blanda väl och servera rykande het med riven pecorino.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Pici Al Ragu Di AgnelloPasta med en ragù på lammfärs och vitlök

Pici med lammragu är en pastarätt med en rik och fyllig smak som hör ihop med våren. Det är enklast att göra såsen på lammfärs men du kan även använda rester av lammstek eller grytbitar av lamm som skärs ner i mindre bitar. I Toscana använder man helst hemmarullade pici men det går bra att använda liknande pastasorter som t.ex. spaghetti eller tagliatelle.

 

Ingredienser: (4 portioner)

  • 4 portioner (ca 320 gr) pici alternativt spaghetti eller tagliatelle
  • 200 gr lammfärs eller annat lammkött skuret i mindre bitar
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-2 kvistar rosmarin
  • 8 cl rött vin, gärna från Toscana
  • 500 gr hackade tomater i tärningar, alternativt krossade tomater på burk
  • Salt & nymalen svartpeppar
  • riven pecorino

Gör så här:
Värm oljan i en kastrull, hacka vitlöken fint och bryn försiktigt vitlöken och rosmarinen. Var uppmärksam så att du inte bränner vitlöken. Tillsätt lammet, blanda snabbt med en träslev och låt det få färg. Häll i vinet och låt det avdunsta under omrörning.

Lyft ur rosmarinen och tillsätt tomaterna. Rör om ordentligt, krydda sedan med lite salt och generöst med nymalen peppar. Låt såsen koka på låg värme, halvt täckt av ett lock, i cirka 30 minuter, tills såsen börjar att tjockna. Smaka av med salt och olivolja.

Koka pastan al dente i rikligt saltat vatten. Lägg pastan i såsen och tillsätt ca 1 dl av pastavattnet. Blanda väl och servera rykande het med riven pecorino.

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Bruschetta

Bruschetta

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien  som vanligen serveras som antipasto eller tilltugg. Den består av grillat bröd med vitlök

Läs mer

Citron-och-basilikasill

Citron- och basilikasill

En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.

Läs mer

Salsa tonnato

Salsa tonnato

Min tonnatosås har släktskap med en Caesardressing men är fylligare och helt enkelt godare än de traditionella tonnato-såserna. Denna kräm...

Läs mer

En glädjefylld tradition

En glädjefylld tradition

Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm