Pappardelle al ragú con cinghiale En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Ingredienser:
  • 2 msk olivolja
  • 25 g smör
  • 1/2 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 1 kvist rosmarin
  • 400 g vildsvinsfärs
  • Salt & nymald svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 400 g pasta, gärna papardelle eller tagliatelle
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • Parmegiano reggiano, riven
 Gör så här:Finhacka lök, morötter och selleri. Smält smör och olivolja i en större gryta. Stek löken tills den fått en gyllene färg. Tillsätt morötter och selleri och låt fräsa i ett par minuter till.Rör ner vildsvinsfärsen, lite salt och peppar och stek tills genomstekt och fått en fin färg.Rör ner mjölk och låt det sjuda på låg värme tills nästan all vätska kokat bort.Rör då ner det röda vinet och låt även det koka tills nästan allt är borta. Då rör du ner de krossade tomaterna samt en kvist färsk rosmarin.Låt ragun sjuda i ca 3 timmar, rör om då och då. Tillsätt lite vatten eller grönsaksbuljong om det blir för torrt. Servera vildsvinsragun med pappardelle, kokt al dente, och riven parmigiano reggiano. Pappardelle al ragú con cinghiale  Läs mer:Pasta med salsiccia och peperoncinoBaka Pan dei mortiSoppa på linser från Castelluccio Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 9

Inget betyg än så länge

Pappardelle al ragú con cinghiale  En köttfärssås på vildsvin eller ragú con cinghiale är en klassiker i Toscana. Ett härligt långkok som passar perfekt som helglunch tillsammans med pappardelle eller tagliatelle!

Ingredienser:
  • 2 msk olivolja
  • 25 g smör
  • 1/2 gul lök
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälk
  • 1 kvist rosmarin
  • 400 g vildsvinsfärs
  • Salt & nymald svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • 400 g pasta, gärna papardelle eller tagliatelle
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl mjölk
  • Parmegiano reggiano, riven

Gör så här:Finhacka lök, morötter och selleri. Smält smör och olivolja i en större gryta. Stek löken tills den fått en gyllene färg. Tillsätt morötter och selleri och låt fräsa i ett par minuter till. Rör ner vildsvinsfärsen, lite salt och peppar och stek tills genomstekt och fått en fin färg. Rör ner mjölk och låt det sjuda på låg värme tills nästan all vätska kokat bort. Rör då ner det röda vinet och låt även det koka tills nästan allt är borta. Då rör du ner de krossade tomaterna samt en kvist färsk rosmarin. Låt ragun sjuda i ca 3 timmar, rör om då och då. Tillsätt lite vatten eller grönsaksbuljong om det blir för torrt. Servera vildsvinsragun med pappardelle, kokt al dente, och riven parmigiano reggiano. Pappardelle al ragú con cinghiale  Läs mer:Pasta med salsiccia och peperoncinoBaka Pan dei mortiSoppa på linser från Castelluccio Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 9

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Torta Caprese

Torta Caprese

Torta Caprese! Här kommer min historia om en legendarisk…

Läs recept

Fusilli med broccoli och salsiccia

En antik rätt, med rötter från trakten där vi bor här i…

Läs recept

Crostini di Polenta con Funghi

Crostini di polenta con funghi

Grillad polenta med svamp. Börja med polentan. Koka upp…

Läs recept

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

Tajarin är Piemontes något rikare version av tagliatelle då…

Läs recept