Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel!
Artikelnummer: 72707
Pris: 201 kronor
Alkohol: 13,5%
Pasta con ragú di pollo – kycklingragu
Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…
Nizza Silvano Nebbiolo d’Alba Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel! Artikelnummer: 72707Pris: 201 kronorAlkohol: 13,5%
Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel!
Artikelnummer: 72707
Pris: 201 kronor
Alkohol: 13,5%
Rätter att avnjuta med vinet:
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött och tonfisk har anor tillbaka till renässansen, men det traditionella receptet för Vitello tonnato
Carpaccio di manzo con rucola e grana
Tunna skivor oxfilé med parmesan, ruccola, citron och kapris.
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En underbar sommarrätt med söta och salta smaker i kombination! Läs mer på www.godaitalien.se
Rätter att avnjuta med vinet:
Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck
Den här snabblagade rätten med några få…
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit…
Secreto – Grillad spädgris
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…
Bistecca alla Fiorentina
Låt köttet stå framme i rumstemperatur…