Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel!

Artikelnummer: 72707
Pris: 201 kronor
Alkohol: 13,5%

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

En härligt krämig och värmande pasta som passar under…

Read More

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Pasta con ragú di pollo – kycklingragu

Kycklingragù är en lätt och delikat sås tillagad med…

Read More

Nizza-Silvano-Nebbiolo-d’AlbaNizza Silvano Nebbiolo d’Alba Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel! Artikelnummer: 72707Pris: 201 kronorAlkohol: 13,5%

Gå till systembolaget

Roero är ett litet område i Piemonte som hamnat i skuggan av sina grannar Barolo och Barbaresco. Här produceras också fina viner av Nebbiolo-druvan, som det här exemplet från familjen Nizzas vingårdar i Santo Stefano. Ett klassiskt tegelrött vin med stor, elegant smak av mörka körsbär, lakrits, ceder och torkade nypon. 12 månader på 500-liters ekfat känns i den långa eftersmaken. Ett vin som trivs i sällskap av långkokt kött och nyriven tryffel!

Artikelnummer: 72707
Pris: 201 kronor
Alkohol: 13,5%

Gå till systembolaget

Rätter att avnjuta med vinet:

Stracotto

Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.

Läs mer

Filetto di manzo e gorgonzola

Filleto di Manzo gorgonzola e Noci

Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen. Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.

Läs mer

Salsiccia i ugn

Här är ett enkelt och underbart sätt att rosta salsiccia i ugn. Korven blir extra mör och fyllig i smaken. Recept av Peter Nordin.

Läs mer

Rätter att avnjuta med vinet:

Spaghetti alla Gricia
Spaghetti alla Gricia

Spaghetti alla gricia är en av de mest…

Bistecca-alla-fiorentina
Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar…

Lombata di vitello
Lombata di vitello

Lägg köttskivorna mellan 2 ark…

Agnello-a-scottadito
Agnello a scottadito

Smörj lammkotletterna på båda sidor med…