Medaglioni di vitello alla Pizzaiola

Medaglioni di Vitello alla PizzaiolaKalvmedaljonger med oliver och tomat

Ingredienser Medaglioni di vitello alla Pizzaiola: (4 pers)
  • 8 tomater
  • 100 gr urkärnade svarta oliver
  • 8 medaljonger av kalvkött à (ca 75 gr)
  • 2 msk valfri olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ dl torrt vitt vin
  • Socker, till avsmakning
  • Salt och nymalen peppar
 Gör så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och tärna. Dela oliverna i fyra delar. Hetta upp en hel del olivolja i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna ordentligt på båda sidorna. Ta sedan upp dem ur pannan, krydda rikligt med salt och peppar och håll dem varma. Tillsätt därefter vitlök, tomat och oliver till stekpannan. Krydda med salt, peppar, oregano och vid behov. Smaka även av med lite socker om du vill ha en sötare smak. Häll sedan i vinet och rör runt så att allt lossnar från stekpannan. Reducera på hög värme utan att tomaterna helt faller sönder. Lägg tillbaka medaljongerna och låt dem puttra med i pannan på låg värme ett par minuter innan servering. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut av en äkta italiensk maträtt. Läs också:Recept med kalvkött!Saltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Medaglioni di Vitello alla PizzaiolaKalvmedaljonger med oliver och tomat

Ingredienser Medaglioni di vitello alla Pizzaiola: (4 pers)
  • 8 tomater
  • 100 gr urkärnade svarta oliver
  • 8 medaljonger av kalvkött à (ca 75 gr)
  • 2 msk valfri olivolja
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ½ tsk torkad oregano
  • ½ dl torrt vitt vin
  • Socker, till avsmakning
  • Salt och nymalen peppar

Gör så här:Skala och skär tomaterna i fyra delar. Ta bort fröna och tärna. Dela oliverna i fyra delar. Hetta upp en hel del olivolja i en stor stekpanna och bryn kalvmedaljongerna ordentligt på båda sidorna. Ta sedan upp dem ur pannan, krydda rikligt med salt och peppar och håll dem varma. Tillsätt därefter vitlök, tomat och oliver till stekpannan. Krydda med salt, peppar, oregano och vid behov. Smaka även av med lite socker om du vill ha en sötare smak. Häll sedan i vinet och rör runt så att allt lossnar från stekpannan. Reducera på hög värme utan att tomaterna helt faller sönder. Lägg tillbaka medaljongerna och låt dem puttra med i pannan på låg värme ett par minuter innan servering. Buon appetito! Smaklig måltid! Njut av en äkta italiensk maträtt. Läs också:Recept med kalvkött!Saltimbocca alla Romana Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Fyra fantastiska recept !

Gnocchi filanti alla sorrentina

Gnocchi filanti alla sorrentina

En klassisk rätt från Sorrento-trakten i Campania. Den är både snabb och enkel att göra och slutresultatet är så mycket mer än den insats som den kräver...

Läs mer

Limoncellosorbet

Limoncellosorbet

En fräschare avslutning på en måltid får du leta efter! Det blir lite extra snyggt om man serverar sorbeten i citronskalen.

Läs mer

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli

Pasta e fagioli - soppa med pasta och bönor. Lägg de avrunna bönorna, fläsket och grönsakerna i en kastrull. Häll i vatten..

Läs mer

Tajarin al tartufo

Tajarin al tartufo

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla!

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm