Lunch vid Gardasjön
Gardasjön är Italiens största, renaste och mest kända sjö och ett perfekt resmål om du vill njuta av natur, kultur, viner och mycket avkoppling. Något som lockat både skandinaviska turister och inspirerat diktare som Goethe. Trots närheten till Alperna har området har ett soligt, milt och härligt klimat – som bland annat gör det möjligt att odla vin, oliver och citroner.
Så här års är det fortfarande varmt och fullt möjligt att njuta av en lunch i solen. Längs sjöbredden ligger det många charmiga byar och småstäder med gamla stadskärnor och smala gränder. En av dessa är Bardolino på sjöns östra sida som förutom den vackra strandpromenaden också är känt för vinerna med samma namn. Här njuter du såklart av färsk fisk från sjön men det lokala köket bjuder också på tryffel, salami, färskost, sparris, kastanjer, äpplen och citroner.
Lunch vid Gardasjön
Gardasjön är Italiens största, renaste och mest kända sjö och ett perfekt resmål om du vill njuta av natur, kultur, viner och mycket avkoppling. Något som lockat både skandinaviska turister och inspirerat diktare som Goethe. Trots närheten till Alperna har området har ett soligt, milt och härligt klimat – som bland annat gör det möjligt att odla vin, oliver och citroner.
Så här års är det fortfarande varmt och fullt möjligt att njuta av en lunch i solen. Längs sjöbredden ligger det många charmiga byar och småstäder med gamla stadskärnor och smala gränder. En av dessa är Bardolino på sjöns östra sida som förutom den vackra strandpromenaden också är känt för vinerna med samma namn. Här njuter du såklart av färsk fisk från sjön men det lokala köket bjuder också på tryffel, salami, färskost, sparris, kastanjer, äpplen och citroner.
Fyra fantastiska recept !
Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomater
Trevliga rullader med italienska smaker.
Soppa på linser från Castelluccio
Vegetariskt,Soppor,Peter Nordin
Denna underbara soppa på linser är återkommande på Ruffino, till gästers och familjens stora glädje. Från början en klassisk ”cucina povera primo”.
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Tillbehör,Förrätter / Antipasti
Risbollar. Arancini di riso e ricotta: Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Låt det svalna och torka.
Agnello arrosto
Sätt ugnen på 225 grader. Bred ut det benfria köttstycket och gnid in det med vitlöken och hälften av olivoljan. Strö över rosmarin, salt och peppar. Rulla ihop köttet noggrant och bind om det med ett snöre.