Lunch vid Gardasjön
Gardasjön är Italiens största, renaste och mest kända sjö och ett perfekt resmål om du vill njuta av natur, kultur, viner och mycket avkoppling. Något som lockat både skandinaviska turister och inspirerat diktare som Goethe. Trots närheten till Alperna har området har ett soligt, milt och härligt klimat – som bland annat gör det möjligt att odla vin, oliver och citroner.
Så här års är det fortfarande varmt och fullt möjligt att njuta av en lunch i solen. Längs sjöbredden ligger det många charmiga byar och småstäder med gamla stadskärnor och smala gränder. En av dessa är Bardolino på sjöns östra sida som förutom den vackra strandpromenaden också är känt för vinerna med samma namn. Här njuter du såklart av färsk fisk från sjön men det lokala köket bjuder också på tryffel, salami, färskost, sparris, kastanjer, äpplen och citroner.
Lunch vid Gardasjön
Gardasjön är Italiens största, renaste och mest kända sjö och ett perfekt resmål om du vill njuta av natur, kultur, viner och mycket avkoppling. Något som lockat både skandinaviska turister och inspirerat diktare som Goethe. Trots närheten till Alperna har området har ett soligt, milt och härligt klimat – som bland annat gör det möjligt att odla vin, oliver och citroner.

Så här års är det fortfarande varmt och fullt möjligt att njuta av en lunch i solen. Längs sjöbredden ligger det många charmiga byar och småstäder med gamla stadskärnor och smala gränder. En av dessa är Bardolino på sjöns östra sida som förutom den vackra strandpromenaden också är känt för vinerna med samma namn. Här njuter du såklart av färsk fisk från sjön men det lokala köket bjuder också på tryffel, salami, färskost, sparris, kastanjer, äpplen och citroner.
Fyra fantastiska recept !
Suppli alla romana
Den mest populära gatumaten i Rom är suppli, en friterad risboll eller krokett, fylld ragu och mozzarella. Med en krispig utsida och...
Risotto alla Parmigiana av Peter Nordin
Att tillaga denna rätt anses vara en konst i Italien. Jag har lärt mig denna konst på italienska stjärnrestauranger och hos gamla tanter på...
Bruschette Ai Funghi Finferli
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Rostat surdegsbröd toppat med smakrika kantareller.
Pasta med saffran och citron
En enkel men färgstark pasta med saffran och citron!







