I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, inte minst det ansedda distriktet Barolo. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet. Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo från den varma årgången 2017.
Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år. Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till t.ex. tryffelpasta, en mustig ragu på högrev eller vilt, grillade lammkotletter eller en klassisk Ossobuco.
Artikelnummer: 53288
Pris: 191 kronor
Alkohol: 14%
Luna di Mezzanotte Barolo I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, inte minst det ansedda distriktet Barolo. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet. Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo från den varma årgången 2017.Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år. Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till t.ex. tryffelpasta, en mustig ragu på högrev eller vilt, grillade lammkotletter eller en klassisk Ossobuco. Artikelnummer: 53288Pris: 191 kronorAlkohol: 14%
I trakterna av staden Alba i Piemonte hittar vi mycket av det bästa i Italien; tryffel, hasselnötter och inte minst vin, inte minst det ansedda distriktet Barolo. Här hittar vi också Produttori di Govone, ett av de mest välrenommerade odlarkooperativen i Italien, som är producenten bakom vinet. Luna di Mezzanotte Barolo är gjort av 100% nebbiolo från den varma årgången 2017.
Smaken är mycket nyanserad, med stor kryddighet, fatkaraktär, torkade körsbär, mogna jordgubbar inslag av tobak, earl grey-te och en behaglig strävhet. Vinet är färdigt att drickas nu, men utvecklas under lång tids lagring. Det är vanligt att Baroloviner kan lagras under minst tio år. Vi rekommenderar Luna di Mezzanotte Barolo till t.ex. tryffelpasta, en mustig ragu på högrev eller vilt, grillade lammkotletter eller en klassisk Ossobuco.
Artikelnummer: 53288
Pris: 191 kronor
Alkohol: 14%
Rätter att avnjuta med vinet:
Kalvkött,Reportage,Peter Nordin
Involtini Nordini – di vitello
På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor
Costoletta Milanese
Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.
Stracotto
Stracotto betyder egentligen överkokt, vilket stämmer då denna gryta skall koka länge.
Rätter att avnjuta med vinet:
Spaghetti al Rancetto
En traditionell pastarätt från Umbrien…
Peposo Dell’Impruneta
Den toscanska peposon sägs ha kommit…
Insalata di melone e prosciutto
Insalata di melone e prosciutto. En…
Spaghetti Pangratatto
Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna…