Limoncellotryffel
Text av: Peter Nordin
Här är Carinas wow-tryffel. Den skall nämligen serveras iskall från frysen direkt i munnen. När den kommit in i gapet så smälter den och fyller gommen med alla aromer och du upplever en wow-feeling. Missa inte denna till julen.
Ingredienser:
- ½ vaniljstång delad och urskrapad
- ½ dl grädde
- ½ dl limoncello
- 40 g honung
- 500 g vit choklad
- 50 g smör mjukt
Gör så här:
Lägg, vaniljen, vaniljstången, grädden, spriten och honungen i en liten kastrull och koka upp på spisen på medelvärme. Slå över 300g fint hackad vit choklad. Lyft bort vaniljstången och låt vila en minut och blanda samman med en slickepott till glansig jämn smet. Tillsätt smöret och blanda.
Låt blandningen bli rumsvarm. Ställ i frysen några timmar. Ta ut och väg upp ca 6 – 8 g bitar och rulla snabbt innan smeten smälter. In i frysen 60 minuter.
Avslutning
Smält försiktigt 200g vit choklad över sjudande vatten. Låt inte bunken nudda vattnet. När allt är smält, ta ut några tryfflar i taget och doppa i chokladen. Stoppa in direkt i frysen.
Limoncellotryffel
Text av: Peter Nordin
Här är Carinas wow-tryffel. Den skall nämligen serveras iskall från frysen direkt i munnen. När den kommit in i gapet så smälter den och fyller gommen med alla aromer och du upplever en wow-feeling. Missa inte denna till julen.
Ingredienser:
- ½ vaniljstång delad och urskrapad
- ½ dl grädde
- ½ dl limoncello
- 40 g honung
- 500 g vit choklad
- 50 g smör mjukt
Gör så här:
Lägg, vaniljen, vaniljstången, grädden, spriten och honungen i en liten kastrull och koka upp på spisen på medelvärme. Slå över 300g fint hackad vit choklad. Lyft bort vaniljstången och låt vila en minut och blanda samman med en slickepott till glansig jämn smet. Tillsätt smöret och blanda.
Låt blandningen bli rumsvarm. Ställ i frysen några timmar. Ta ut och väg upp ca 6 – 8 g bitar och rulla snabbt innan smeten smälter. In i frysen 60 minuter.
Avslutning
Smält försiktigt 200g vit choklad över sjudande vatten. Låt inte bunken nudda vattnet. När allt är smält, ta ut några tryfflar i taget och doppa i chokladen. Stoppa in direkt i frysen.
Mer italiensk jul !
Italiensk ”twist” på julbordet
Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med ett eller flera av tipsen nedan: Sill med italienska smaker Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och pinjenötter.
Kanelpannacotta
Pannacotta är en klassisk dessert i det italienska köket. Kanelpannacotta är en härlig jul-variant med smak av kanel och färska bär.
Saffransbiscotti
Biscotti är en klassisk italiensk skorpa med mandel. I detta recept tillsätter vi saffran. Dessa enkla, söta och knapriga skorpor passar perfekt till glöggen eller kaffet!
Crostini con ricotta e fichi
Vegetariskt,Förrätter / Antipasti
Snittar med ricotta, fikon, karamelliserad lök och honung.