Lasagne con burrata e asparagi

Lasagne con burrata e aspargiVegetarisk lasagne med burrata och sparris

En skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget. Ingredienser Lasagne con burrata e asparagi (6 personer):
  • 600 gr grön sparris
  • Olivolja
  • 400 gr Burrata
  • ½ tsk riven muskot
  • 250 gr färska lasagneplattor
  • 80 gr riven Parmigiano
  • 1 hackad schalottenlök
  • Salt
 Gör Lasagne con burrata e asparagi så här:Tvätta sparrisen och skär bort den träigare delen. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är ”al dente”. Skär av topparna och lägg åt sidan så länge. Skär ner resten av sparrisen i mindre bitar. Spara kokvattnet.Hacka löken och stek ett par minuter i olivoljan utan att löken tar färg. Tillsätt sparrisbitarna och fräs ytterligare ett par minuter.Mixa lök, sparris och den inre krämiga delen av burratan. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig sås. Krydda upp med salt och muskot. Tärna resten av burratan.Varva sås, lasagneplattor, burratatärningar och riven parmesanost i en ugnsform. Toppa det sista lagret med de sparade sparristopparna.Grädda i ugn i 180 grader i ca 20 minuter. Låt gärna lasagnen vila några minuter innan servering. BUON APPETITO! Läs också:Spaghetti con pesto alla genovese e burrataVi gillar Burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Lasagne con burrata e aspargiVegetarisk lasagne med burrata och sparris

En skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.

 

Ingredienser Lasagne con burrata e asparagi (6 personer):

  • 600 gr grön sparris
  • Olivolja
  • 400 gr Burrata
  • ½ tsk riven muskot
  • 250 gr färska lasagneplattor
  • 80 gr riven Parmigiano
  • 1 hackad schalottenlök
  • Salt

Gör Lasagne con burrata e asparagi så här:

Tvätta sparrisen och skär bort den träigare delen. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är ”al dente”. Skär av topparna och lägg åt sidan så länge. Skär ner resten av sparrisen i mindre bitar. Spara kokvattnet.

Hacka löken och stek ett par minuter i olivoljan utan att löken tar färg. Tillsätt sparrisbitarna och fräs ytterligare ett par minuter.

Mixa lök, sparris och den inre krämiga delen av burratan. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig sås. Krydda upp med salt och muskot. Tärna resten av burratan.

Varva sås, lasagneplattor, burratatärningar och riven parmesanost i en ugnsform. Toppa det sista lagret med de sparade sparristopparna.

Grädda i ugn i 180 grader i ca 20 minuter. Låt gärna lasagnen vila några minuter innan servering.

 

BUON APPETITO!

 

Läs också:

Spaghetti con pesto alla genovese e burrata

Vi gillar Burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Italiensk marängtårta med citron

Italiensk marängtårta med citron

En söt och syrlig paj med italiensk maräng och citronkräm. Desserten kan med fördel förberedas dagen innan. Receptet på tårtan är ...

Läs mer

Costoletta Milanese

Costoletta Milanese

Ett utsökt recept på kalvkotletter från Milano. Ett recept av vår skribent Peter Nordin.

Läs mer

Linguine con asparagi e limone

Linguine con asparagi e limone

Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.

Läs mer

Bucatini-all-Amatriciana

Bucatini all’Amatriciana

Vissa pastarätter är så mycket mer än summan av sina ingredienser. Bucatini all’Amatriciana är kanske det yttersta beviset på det ...

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm