Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk.
Artikelnummer: 54224
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
La Bestia Toscana Bianco
Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk. Artikelnummer: 54224Pris: 101 kronorAlkohol: 12,5%
Toscana är mest känt för sina röda viner men här odlas också en del vita som är väl värda att prova. La Bestia kommer från utvalda vingårdar i hjärtat av regionen och är en intressant blandning av druvorna trebbiano, chardonnay, malvasia och moscato. Under lagringen på ståltankar genomför man s.k. battonage dvs man rör upp jästfällningen för att ge en rikare, krämigare smak till vinet. Tonerna i vinet går åt mogen citron, tangerin, gula äpplen, exotisk frukt, lättare toner av persika som avslutas med välbalanserad syra och fin mineralitet. Serveras svalt till t.ex. skaldjur, spaghetti vongole eller grillad fisk.
Artikelnummer: 54224
Pris: 101 kronor
Alkohol: 12,5%
Recept till vitt vin!
Förrätter / Antipasti,Sallader,Vegetariskt
Insalata caprese
Ett praktexempel på det italienska kökets enkla raffinemang där ett plus ett blir tre.
Coda di rospo piccata
Coda di rospo piccata: skär fiskfiléerna på snedden i centimetertjocka skivor (eller be fiskhandlaren göra det).
Citron- och basilikasill
En härlig sill till midsommar med italiensk inspiration! Med smak av syrlig citron och fräsch basilika.
Recept till vitt vin!
Insalata pomodori e stracciatella
Fräsch sallad med ugnsrostade söta…
Prosciuttorullar med ruccola och soltorkade tomater
Trevliga rullader med italienska…
Trote affogate
Skölj fisken, klappa den torr och…
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att…