SemifreddoItaliensk parfait

Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lättlagad och mycket praktisk att servera om man är många runt bordet. Frys den i rak sockerkaksform, så är det lätt att skära snygga skivor och lägga upp med valfria tillbehör.

 

Det här är ett grundrecept som är otroligt lätt att variera genom att tillsätta olika frukter, nötter, choklad med mera både i glassmeten och som tillbehör. Låt fantasin flöda så kan du utifrån de här enkla stegen skapa din alldeles egen favoritdessert!

 

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 dl socker
  • 4 dl grädde

 

Gör så här:

Tag fram en kakform eller 4 portionsformar. Skilj gulor och vitor. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar.

 

Vispa äggvitorna med lite salt tills de bildar fasta toppar. Vispa grädden till mjuka toppar.

 

Vänd också ner grädden och äggvitan i ägguleblandningen. Diska vispstavarna noga mellan de olika momenten. Tänk på att ta fram alla ingredienser från början och laga så snabbt som möjligt för att semifreddon ska behålla sin luftighet.

 

Häll över smeten i en form eller portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys 3 – 4 timmar.

 

Några idéer till fyllning och/eller garnering:

  • hackade nötter som t.ex. mandlar, valnötter eller pistagenötter.
  • Krossade kakor, maränger eller mandelskorpor.
  • Grovhackad eller riven choklad.
  • Några msk sylt, mosade eller färska bär som jordgubbar, hallon, björnbär eller blåbär.
  • Hackad torkad frukt som t.ex. fikon eller aprikoser.

 

BUONISSIMO!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

SemifreddoItaliensk parfait

Namnet betyder “halvfryst” och det är en klassisk italiensk glassdessert som inte kräver någon glassmaskin och därför är otroligt lättlagad och mycket praktisk att servera om man är många runt bordet. Frys den i rak sockerkaksform, så är det lätt att skära snygga skivor och lägga upp med valfria tillbehör.

Det här är ett grundrecept som är otroligt lätt att variera genom att tillsätta olika frukter, nötter, choklad med mera både i glassmeten och som tillbehör. Låt fantasin flöda så kan du utifrån de här enkla stegen skapa din alldeles egen favoritdessert!

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 1 vaniljstång
  • 1,5 dl socker
  • 4 dl grädde

Gör så här:

Tag fram en kakform eller 4 portionsformar. Skilj gulor och vitor. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna i en skål med äggulorna. Tillsätt sockret och vispa tills smeten ljusnar.

Vispa äggvitorna med lite salt tills de bildar fasta toppar. Vispa grädden till mjuka toppar.

Vänd också ner grädden och äggvitan i ägguleblandningen. Diska vispstavarna noga mellan de olika momenten. Tänk på att ta fram alla ingredienser från början och laga så snabbt som möjligt för att semifreddon ska behålla sin luftighet.

Häll över smeten i en form eller portionsglas som tål att stå i frysen. Täck med plastfolie och frys 3 – 4 timmar.

 

Några idéer till fyllning och/eller garnering:

  • hackade nötter som t.ex. mandlar, valnötter eller pistagenötter.
  • Krossade kakor, maränger eller mandelskorpor.
  • Grovhackad eller riven choklad.
  • Några msk sylt, mosade eller färska bär som jordgubbar, hallon, björnbär eller blåbär.
  • Hackad torkad frukt som t.ex. fikon eller aprikoser.

BUONISSIMO!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fler italienska desserter !

Pannacotta-al-caramello

Pannacotta al caramello

En lättlagad och syndigt god dessert! Visste du att panna cotta bokstavligen betyder kokt grädde på italienska? Allt du behöver är ...

Läs mer

Torta Alle Fragole Di Nonna

Ingenting markerar väl starten på sommaren så mycket som jordgubbar och den här italienska tårtan som görs ”på mormors vis”. En härligt ...

Läs mer

Panna cotta al caffè

Panna cotta al caffè

En läcker dessert där den traditionella krämiga pannacottan samsas med härligt italiensk kaffe och mörk choklad.

Läs mer

Affogato-drankt-gelato

Affogato – dränkt gelato

Här kombineras två av Italiens gastronomiska stoltheter; gelaton och espresson, där den första ”dränks” i den andra – affogato betyder just ...

Läs mer