Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter
Ingredienser: (4 personer)
- 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
- Salt och peppar
- Smör och olivolja till stekning
- 75 gr rumsvarmt smör
- 75 gr gorgonzola
- Balsamvinäger
- 100 gr hasselnötter
Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.
Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.
Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.
Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara
Filleto di Manzo gorgonzola e NociGrillat/stekt kött med gorgonzolasmör och rostade hasselnötter
Ingredienser: (4 personer)
- 4 st skivor entrecôte (el annan styckningsdetalj)
- Salt och peppar
- Smör och olivolja till stekning
- 75 gr rumsvarmt smör
- 75 gr gorgonzola
- Balsamvinäger
- 100 gr hasselnötter
Gör så här:
Mosa osten och blanda med smöret, smaka av med balsamvinäger, salt och peppar. Ställ aromsmöret i kylen.
Krossa eller hacka hasselnötterna något och rosta i en torr stekpanna. Ställ åt sidan.
Krydda köttet med salt och peppar och stek eller grilla till önskad stekgrad. Låt köttet vila några minuter.
Servera köttet med en klick gorgonzolasmör och strö hasselnötter över. Gott att servera med ugnsrostade rotfrukter och ett glas Amarone.
Läs också dessa recept:
Pasta-recept
Spaghetti alle vongole
Tomatsås – Marinara
Fyra fantastiska recept !
Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck
Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser är ett typiskt exempel på det mustiga köket från bergen I Trentino!
Coppa di mascarpone alle Pesche
Enkel italiensk dessert på mascarponekräm, amarettikakor och persikor smaksatta med citron och amaretto.
Piccata Nordini
Dessa köttbullar alla ’piccata’ får konsistensen som en paté. Börja med att samla alla ingredienser till receptet på köksbänken. Hacka ...
Surdegsbröd
Till detta ljuvliga bröd gör vi en klassisk ’levain’, dvs du puffar surdegen extra med starkt vitt brödmjöl och vatten, som får jäsa minst...