Crostini med Taleggio och päron

Crostini med Taleggio och päronCrostini Rolls Royce toppad med Taleggio, päron, salvia och tryffelhonung

Crostinis är en antipasti. Ordet härrör från latinets ante som betyder före och pastus som betyder måltid. Oftast serveras crostinis med olika toppningar. Vi använder ciabattabröd när vi lagar dessa godbitar. Detta bröd går under benämningen croccante i Italien.

 

Ingredienser: (4 personer)

  • 8 små skivor ciabattaskivor, 1 ½ cm i tjocklek
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • ½ vitlöksklyfta
  • 8 skivor taleggio, 1 cm tjocka och lika stora som brödet
  • 8–16 beroende på storlek, spänstiga blad färsk salvia
  • 1 moget päron med mycket smak i tunna skivor
  • 2 msk tryffelhonung
  • flingsalt och svartpeppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225° C.

 

Värm en teflonpanna på spisen på svag värme och rosta brödskivorna med litet olivolja tills de blir gyllene. Gnid bröden med vitlöksklyftan.

 

Börja med att toppa brödbitarna med lite salt och svartpeppar, sedan osten, salviabladen, lövtunna skivor av päron och avsluta med att ringla tryffelhonung över skapelserna. Till sist ytterligare några flisor flingsalt och svartpeppar.

 

Baka sedan i ugnen i 3-4 minuter. Var uppmärksam på att osten inte blir för smält så att allt flyter i väg. Ta ut ur ugnen och ringla ytterligare litet honung över och några droppar av extra virgin olivolja. Servera och njut!

 

Missa inte:

Olivsnacks med parmesan

Arancini di Riso e Ricotta – Friterade risbollar med ost

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Crostini med Taleggio och päronCrostini Rolls Royce toppad med Taleggio, päron, salvia och tryffelhonung

Crostinis är en antipasti. Ordet härrör från latinets ante som betyder före och pastus som betyder måltid. Oftast serveras crostinis med olika toppningar. Vi använder ciabattabröd när vi lagar dessa godbitar. Detta bröd går under benämningen croccante i Italien.

 

Ingredienser: (4 personer)

  • 8 små skivor ciabattaskivor, 1 ½ cm i tjocklek
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • ½ vitlöksklyfta
  • 8 skivor taleggio, 1 cm tjocka och lika stora som brödet
  • 8–16 beroende på storlek, spänstiga blad färsk salvia
  • 1 moget päron med mycket smak i tunna skivor
  • 2 msk tryffelhonung
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225° C.

 

Värm en teflonpanna på spisen på svag värme och rosta brödskivorna med litet olivolja tills de blir gyllene. Gnid bröden med vitlöksklyftan.

 

Börja med att toppa brödbitarna med lite salt och svartpeppar, sedan osten, salviabladen, lövtunna skivor av päron och avsluta med att ringla tryffelhonung över skapelserna. Till sist ytterligare några flisor flingsalt och svartpeppar.

 

Baka sedan i ugnen i 3-4 minuter. Var uppmärksam på att osten inte blir för smält så att allt flyter i väg. Ta ut ur ugnen och ringla ytterligare litet honung över och några droppar av extra virgin olivolja. Servera och njut!

 

Missa inte:

Olivsnacks med parmesan

Arancini di Riso e Ricotta – Friterade risbollar med ost

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Involtini Nordini – di vitello

Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Read More

cacio-e-pepe

Cacio e Pepe av Peter Nordin

Cacio e Pepe, ett recept av Peter Nordin - den kända kocken som bland annat ägt restaurang Prinsen i Stockholm. www.godaitalien.se.

Read More

Fem-tips-i-Marche

Fem tips i Marche

Peter Nordin delar sina fem bästa tips i Marche - Regionen som verkligen är på frammarsch. Här möter du ett Italien som behållit sin karaktär

Read More

Secreto – Grillad spädgris

Secreto – Grillad spädgris

Låt köttet stå framme i rumstemperatur 5 – 10 minuter innan du skall grilla. Jag styckar köttet i mindre delar, 10 x 12 cm. Jag brukar ...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Närhet är kärlek
Närhet är kärlek

Närheten till råvaran ger vördnad och respekt varje gång jag doppar mitt bröd i en skål med god olivolja. Många gånger vattnas mina ögon...

Read More

Peter-Nordin-blåmusslor
Ett bra sjapp

Nu stod jag innanför dörren på ett lokus i grannbyn på landsbygden i Italien – mitt emellan hav och berg. Året var 2016. Vi var här för att...

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm