Crostini med Taleggio och päron

Crostini med Taleggio och päronCrostini Rolls Royce toppad med Taleggio, päron, salvia och tryffelhonung

Crostinis är en antipasti. Ordet härrör från latinets ante som betyder före och pastus som betyder måltid. Oftast serveras crostinis med olika toppningar. Vi använder ciabattabröd när vi lagar dessa godbitar. Detta bröd går under benämningen croccante i Italien.

 

Ingredienser: (4 personer)

  • 8 små skivor ciabattaskivor, 1 ½ cm i tjocklek
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • ½ vitlöksklyfta
  • 8 skivor taleggio, 1 cm tjocka och lika stora som brödet
  • 8–16 beroende på storlek, spänstiga blad färsk salvia
  • 1 moget päron med mycket smak i tunna skivor
  • 2 msk tryffelhonung
  • flingsalt och svartpeppar

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 225° C.

 

Värm en teflonpanna på spisen på svag värme och rosta brödskivorna med litet olivolja tills de blir gyllene. Gnid bröden med vitlöksklyftan.

 

Börja med att toppa brödbitarna med lite salt och svartpeppar, sedan osten, salviabladen, lövtunna skivor av päron och avsluta med att ringla tryffelhonung över skapelserna. Till sist ytterligare några flisor flingsalt och svartpeppar.

 

Baka sedan i ugnen i 3-4 minuter. Var uppmärksam på att osten inte blir för smält så att allt flyter i väg. Ta ut ur ugnen och ringla ytterligare litet honung över och några droppar av extra virgin olivolja. Servera och njut!

 

Missa inte:

Olivsnacks med parmesan

Arancini di Riso e Ricotta – Friterade risbollar med ost

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Crostini med Taleggio och päronCrostini Rolls Royce toppad med Taleggio, päron, salvia och tryffelhonung

Crostinis är en antipasti. Ordet härrör från latinets ante som betyder före och pastus som betyder måltid. Oftast serveras crostinis med olika toppningar. Vi använder ciabattabröd när vi lagar dessa godbitar. Detta bröd går under benämningen croccante i Italien.

 

Ingredienser: (4 personer)

  • 8 små skivor ciabattaskivor, 1 ½ cm i tjocklek
  • 2 msk olivolja extra virgin
  • ½ vitlöksklyfta
  • 8 skivor taleggio, 1 cm tjocka och lika stora som brödet
  • 8–16 beroende på storlek, spänstiga blad färsk salvia
  • 1 moget päron med mycket smak i tunna skivor
  • 2 msk tryffelhonung
  • flingsalt och svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225° C.

 

Värm en teflonpanna på spisen på svag värme och rosta brödskivorna med litet olivolja tills de blir gyllene. Gnid bröden med vitlöksklyftan.

 

Börja med att toppa brödbitarna med lite salt och svartpeppar, sedan osten, salviabladen, lövtunna skivor av päron och avsluta med att ringla tryffelhonung över skapelserna. Till sist ytterligare några flisor flingsalt och svartpeppar.

 

Baka sedan i ugnen i 3-4 minuter. Var uppmärksam på att osten inte blir för smält så att allt flyter i väg. Ta ut ur ugnen och ringla ytterligare litet honung över och några droppar av extra virgin olivolja. Servera och njut!

 

Missa inte:

Olivsnacks med parmesan

Arancini di Riso e Ricotta – Friterade risbollar med ost

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Mer av Peter Nordin !

Italienskt kryddsmör

Italienskt kryddsmör

Lägg smöret i en skål och rör om med en gummispatel tills smöret är krämigt.Tillsätt de återstående ingredienserna och rör om för att ...

Read More

Kycklingen, kocken, och hallon från himlen

Jag tänker ofta på den stora skillnaden av liv vi hade i Stockholm med 300 anställda, många krogar och ett klassiskt ”Stureplansliv” – till ...

Read More

Pizzette di quinoa

Pizzette di quinoa

Här kommer ett enkelt, snabbt och underbart recept, som råkar vara både glutenfritt, hälsosamt och vegetarisk.

Read More

Soppa på oliver

Soppa på oliver

Mixa spenat, oliver, grädde och buljong i matberedaren någon minut och stjälp upp i en tjockbottnad kastrull och låt blandningen koka...

Read More

Mer av Peter Nordin !

Involtini Nordini – di vitello
Involtini Nordini – di vitello

På något vis hänger allt samman här i Italien, men det tar litet tid att liksom komma underfund hur allt är sammanlänkat. Som dessa rullader, som börjar med min mormor

Read More

Blåmusslor som i Venedig - Peter Nordin
Musslor som i Venedig – Recept av Peter Nordin

Här ett recept från vår kommande kokbok och min Venedigtolkning av stadens läckra musslor. Vi är förlovade med världens bästa blåmusslor ...

Read More

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm