Cannoli med apelsin och pistageCannoli från Sicilien

Cannoli med apelsin och pistage är ett klassikt bakverk från Sicilien. Denna dessert kan tillagas på olika sätt, i detta recept friteras cannolin och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.

Ingredienser till Cannoli: (ca 20 st)

Deg:

  • 2 äggulor
  • 1 äggvita till “lim” av degen
  • 80 g smör
  • 1 dl marsalavin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kakao

Fritering:

  • 1 l rapsolja

Fyllning:

  • 500 g ricottaost (avrunnen)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl florsocker
  • zest från 1 apelsin
  • zest från 1 citron

Dekorering:

  • 0,5 dl hackade pistagenötter

Verktyg:

  • Små metallrör, ca 13 cm långa

 

Cannoli-apelsin-pistage

Gör Cannoli med apelsin och pistage så här:

Deg:
Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.

Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.

Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.

 

Fyllning:
Blanda ihop ricottan, vaniljextrakten, florsocker och zest från apelsin och citron. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin genom att doppa ändarna i de hackade pistagenötterna och pudra med florsocker. Nu är dina Cannoli med apelsin och pistage färdiga och redo att servera – Buon Appetito!

 

Läs mer om Sicilien:
Vitaminer från Sicilien

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Cannoli med apelsin och pistageCannoli från Sicilien

Cannoli med apelsin och pistage är ett klassikt bakverk från Sicilien. Denna dessert kan tillagas på olika sätt, i detta recept friteras cannolin och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta.

Ingredienser till Cannoli: (ca 20 st)
Deg:

  • 2 äggulor
  • 1 äggvita till “lim” av degen
  • 80 g smör
  • 1 dl marsalavin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kakao

Fritering:

  • 1 l rapsolja

Fyllning:

  • 500 g ricottaost (avrunnen)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl florsocker
  • zest från 1 apelsin
  • zest från 1 citron

Dekorering:

  • 0,5 dl hackade pistagenötter

Verktyg:

  • Små metallrör, ca 13 cm långa

Gör Cannoli med apelsin och pistage så här:

Deg:
Blanda de torra ingredienserna. Blanda sedan ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.

Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.

Koka sedan upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin.

Fyllning:
Blanda ihop ricottan, vaniljextrakten, florsocker och zest från apelsin och citron. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin genom att doppa ändarna i de hackade pistagenötterna och pudra med florsocker. Nu är dina Cannoli med apelsin och pistage färdiga och redo att servera – Buon Appetito!

 

Läs mer om Sicilien:
Vitaminer från Sicilien

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Penne con crema di zucca e gorgonzola

Penne con crema di zucca e gorgonzola

En härligt krämig och värmande pasta som passar under hösten. Lika enkel att laga som att gilla! Receptet hittar du på GodaItalien.se

Läs mer

Spaghetti-alle-Vongole-av-Peter-Nordin

Spaghetti alle Vongole av Peter Nordin

Spaghetti alle vongole har sitt ursprung i Neapel, på den italienska kusten. Musslor har utgjort en del av den lokala gastronomin sedan ...

Läs mer

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Risotto con zucchine pancetta e taleggio

Den här risotton är så delikat att alla dina gäster kommer att be om påfyllning! Den är lätt att laga och är perfekt för lite större ...

Läs mer

Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Ett smakrikt italienskt långkok från Milano. Rätten servars traditionellt med Risotto alla Milanese och Gremolata.

Läs mer