Cannoli från SicilienCannoli med apelsin och pistage

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. 
Ingredienser: (ca 20 st)
Deg:
  • 2 äggulor
  • 1 äggvita till “lim” av degen
  • 80 g smör
  • 1 dl marsalavin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kakao
 Fritering:
  • 1 l rapsolja
 Fyllning:
  • 500 g ricottaost (avrunnen)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl florsocker
  • zest från 1 apelsin
  • zest från 1 citron
 Dekorering:
  • 0,5 dl hackade pistagenötter
 Verktyg
  • Små metallrör, ca 13 cm långa
 Cannoli från Sicilien  Gör så här: Deg:Blanda de torra ingredienserna. Blanda ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.Koka upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin. Fyllning:Blanda ihop ricottan, vaniljextrakten, florsocker och zest från apelsin och citron. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin genom att doppa ändarna i de hackade pistagenötterna. Pudra med florsocker och servera!  Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 8

Inget betyg än så länge

Cannoli från SicilienCannoli med apelsin och pistage

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. 
Ingredienser: (ca 20 st)
Deg:
  • 2 äggulor
  • 1 äggvita till “lim” av degen
  • 80 g smör
  • 1 dl marsalavin
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 7 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kakao

Fritering:
  • 1 l rapsolja
 Fyllning:
  • 500 g ricottaost (avrunnen)
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 1 dl florsocker
  • zest från 1 apelsin
  • zest från 1 citron
 Dekorering:
  • 0,5 dl hackade pistagenötter
 Verktyg
  • Små metallrör, ca 13 cm långa
 Cannoli från Sicilien  Gör så här: Deg:Blanda de torra ingredienserna. Blanda ned smöret så det fördelas jämnt. Tillsätt vinäger, vin, äggulor och knåda ihop till en smidig deg. Plasta in och låt stå i kylen i 1 timme. Kavla ut degen tunt på en mjölad bänk, ca 2-3 mm. Ta ut rundlar av degen, ca 10 cm i diameter.Pensla sidorna på rundlarna med äggvita och rulla upp dem på metallrören. Rulla upp degen så att den går omlott med de penslade sidorna över varandra så att de fäster.Koka upp rapsoljan till 180 grader, fritera rören i 1-2 minuter. Använd en hålslev när du försiktigt lägger i och tar upp rören. Lägg de sedan på hushållspapper och låt svalna. Tryck sedan försiktigt ut metallröret från cannolin. Fyllning:Blanda ihop ricottan, vaniljextrakten, florsocker och zest från apelsin och citron. Fyll en spritspåse med fyllningen och spritsa cannoli från båda ändarna tills den fylls helt. Dekorera cannolin genom att doppa ändarna i de hackade pistagenötterna. Pudra med florsocker och servera!  Följ oss på:FacebookInstagramPinterest

Sätt betyg på receptet

Betyg 4.9 / 5. Antal recensioner 8

Inget betyg än så länge

Fyra fantastiska recept !

Agnello a scottadito

Agnello a scottadito

Agnello a scottadito. Smörj lammkotletterna på båda sidor…

Läs recept

bruschetta

Bruschetta

Bruschetta är en enkel maträtt från centrala Italien  som…

Läs recept

Perlino-Royale

Perlino Royale

En inte alltför stark drink där smaken av lime ger en…

Läs recept

pasta alla norma

Pasta alla Norma

Pasta alla Norma kom till liv i Catania, Bellinis…

Läs recept