Risbollar - Arancini di riso e ricotta

Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost

Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)

  • 150 gr avorioris
  • 100 gr mosad ricottaost
  • 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
  • 3 ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar
  • 1 nypa muskot
  • 100 gr hackad mozzarella
  • Vetemjöl
  • Ströbröd
  • Olja till fritering

 

Gör så här:

Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.

 

Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!

 

Läs också:

Recept på antipasti
Recept på sallader
Bjud in till aperitivo

Följ oss på:

 

Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost

Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)

  • 150 gr avorioris
  • 100 gr mosad ricottaost
  • 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
  • 3 ägg
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt och peppar
  • 1 nypa muskot
  • 100 gr hackad mozzarella
  • Vetemjöl
  • Ströbröd
  • Olja till fritering

Gör så här:

Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.

 

Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!

 

Läs också:

Recept på antipasti

Recept på sallader

Bjud in till aperitivo

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Bistecca-alla-fiorentina

Bistecca alla Fiorentina

Bistecca alla Fiorentina. Om du gillar grillat kött får du ditt lystmäte här! För att lyckas med din Bistecca är det först och främst

Läs mer

Insalata di Cavolo Cappuccio

Insalata di Cavolo Cappuccio e Speck

Den här snabblagade rätten med några få enkla ingredienser är ett typiskt exempel på det mustiga köket från bergen I Trentino!

Läs mer

Garibaldi Sbagliato

Garibaldi Sbagliato

Denna bittersöta longdrink är enkel att svänga ihop, men hemligheten ligger i detaljerna.

Läs mer

Spiedini-di-pollo-alla-Carbonara-alla-griglia

Spiedini di pollo alla Carbonara alla griglia

Italienska kycklingspett med smak av Carbonara, recept av Peter Nordin

Läs mer

E-post: info@godaitalien.se  |  Birger Jarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm
Telefon: 08 – 411 32 70  |  E-post: info@godaitalien.se  |  BirgerJarlsgatan 55  |  111 45 Stockholm