Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost
Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)
- 150 gr avorioris
- 100 gr mosad ricottaost
- 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
- 3 ägg
- 1 dl finhackad persilja
- Salt och peppar
- 1 nypa muskot
- 100 gr hackad mozzarella
- Vetemjöl
- Ströbröd
- Olja till fritering
Gör så här:
Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.
Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!
Läs också:
Recept på antipasti
Recept på sallader
Bjud in till aperitivo
Arancini di Riso e RicottaFriterade risbollar med ost
Ingredienser Arancini di riso e ricotta: (6 portioner)
- 150 gr avorioris
- 100 gr mosad ricottaost
- 25 gr nyriven pecorino eller parmigiano
- 3 ägg
- 1 dl finhackad persilja
- Salt och peppar
- 1 nypa muskot
- 100 gr hackad mozzarella
- Vetemjöl
- Ströbröd
- Olja till fritering
Gör så här:
Koka riset i 7 ½ dl saltat vatten i ca 17 minuter eller tills det är mjukt. Bred ut det på ett stort fat och låt det svalna och torka i några minuter. Lägg det sedan i bunke och blanda det med ricotta, den rivna osten, 2 ägg och persilja och krydda generöst med salt, peppar och muskot. Bearbeta blandningen noga så att den binds ihop ordentligt och tillsätt sedan mozzarellan.
Forma med rena händer valnötsstora bollar av smeten. Rulla dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Fritera dem gyllengula i medelvarm olja. Oljan får inte vara för het eftersom bollarna måste friteras 5 minuter om osten ska hinna smälta och de kan bli bruna alltför snabbt. Låt dem rinna av på hushållspapper. De kan värmas i ugn innan servering. Njut nu av Risbollar – Arancini di riso e ricotta!
Läs också:
Fyra fantastiska recept !
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Tomatsås – Marinara
Underbart gott recept på äkta tomatsås Marinara. På Ruffino har vi avsatt en stor del av vår köksträdgård till att odla olika sorters ...
Polenta e Gorgonzola
Polenta betyder majs på italienska och är ett majsgryn som används för att tillaga olika rätter. I detta recept på Polenta e Gorgonzola...
Bruschette Ai Funghi Finferli
Förrätter / Antipasti,Vegetariskt
Rostat surdegsbröd toppat med smakrika kantareller.