Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.
Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött.
Artikelnummer: 53077
Pris: 161 kronor
Alkohol: 13%
Rapitalà Vigna Casalj Alcamo Classico 2020 Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött. Artikelnummer: 53077Pris: 161 kronorAlkohol: 13%
Tenuta Rapitalà är en av Siciliens mest välrenommerade producenter med 225 hektar vingårdar på kullarna mellan Camporeale och Alcamo på öns nordvästra hörn. Namnet kommer från arabiska ordet “Rabidh-Allah” – “Allah-floden”, som flyter genom egendomen och marken här har odlats sedan antiken. Arbetet på gården sker i samklang med naturen och från skörden 2021 kommer vinerna att vara ekologiskt certifierade.
Vigna Casalj är till 100% gjort av den sicilianska druvan Catarratto som odlats i svala lägen på ca 600 meters höjd. Efter jäsningen så lagras vinet i ca 6 månader på sin jästfällning och en del av vinet ligger också en kortare tid på franska ekfat. Det ger vinet en frisk, men lite rundare stil med toner som går åt päron och citrus och en aromatisk ton av fläder, kapris och salvia. Servera vinet vid 10-12°C till fisk och skaldjur, fisksoppa eller kalla eller varma rätter av ljust kött.
Artikelnummer: 53077
Pris: 161 kronor
Alkohol: 13%
Recept till vitt vin!
Saltimbocca alla romana
Saltimbocca alla romana. Detta är en av mina favoriträtter. När jag är i Rom besöker jag gärna Ristorante Armando Al Pantheon, en..
Cipolle ripieni – lökar fyllda med kött
Lökar fyllda med kött. Sätt ugnen på 200 grader. Koka lökarna i ca 35 minuter tills de är mjuka. Skär dem mitt itu horisontellt när de har svalnat lite och gröp ur dem så att det återstår ett ungefär 3 lager tjockt skal. Täck eventuella hål i botten med en bit lök.
Insalata di fave e pecorino
Insalata. I Rom är det en tradition att äta nyskördade bondbönor, fave, tillsammans med bitar av Pecorino som en del av 1 maj-firandet! Här har vi utvecklat receptet till en god sallad som smakar fint i vårsolen tillsammans med ett glas lokalt friskt vitt vin som t.ex. en Frascati.
Recept till vitt vin!
Vitello Tonnato
Vitello Tonnato. Kombinationen av kött…
Risbollar – Arancini di riso e ricotta
Risbollar. Arancini di riso e ricotta:…
Insalata golosa con noci e mele
Insalata golosa con noci e mele. Nötter…
Coda di rospo piccata
Coda di rospo piccata: skär…