Insalata di Finocchi e AranceApelsinsallad med fänkål
Ingredienser:
- Ca 800 g Fänkål
- 3 st apelsiner
- 50 g pinjenötter
- 20 g russin
- Olivolja
- Äppelcidervinäger
Gör så här:
Blötlägg russinen med saften från en av apelsinerna. Låt stå i 10 minuter.
Skala och skär upp de två andra apelsinerna. Skär upp fänkålen och rosta pinjenötterna i en stekpanna.
Ta upp russinen ur apelsinjuicen. Mixa apelsinjuicen med vinäger, olivolja och salt till en dressing.
Lägg upp den uppskurna apelsinen och fänkålen på ett fat. Toppa med russin, nötter och dressingen. Servera!
Insalata di Finocchi e AranceApelsinsallad med fänkål
Ingredienser:
- Ca 800 g Fänkål
- 3 st apelsiner
- 50 g pinjenötter
- 20 g russin
- Olivolja
- Äppelcidervinäger
Gör så här:
Blötlägg russinen med saften från en av apelsinerna. Låt stå i 10 minuter.
Skala och skär upp de två andra apelsinerna. Skär upp fänkålen och rosta pinjenötterna i en stekpanna.
Ta upp russinen ur apelsinjuicen. Mixa apelsinjuicen med vinäger, olivolja och salt till en dressing.
Lägg upp den uppskurna apelsinen och fänkålen på ett fat. Toppa med russin, nötter och dressingen. Servera!
Mer italiensk jul !
Spritz di natale
En vintrig version av den klassiska drinken spritz med smak av tranbär och rosmarin. Servera som fördrink till helgens julmiddag.
Limoncellotryffel
Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.
Saffranspannacotta
En italiensk Saffranspannacotta. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten i 5 minuter. Skär upp vaniljstången och skrapa ut fröna...