Insalata di Finocchi e AranceApelsinsallad med fänkål

 

Ingredienser:

  • Ca 800 g Fänkål
  • 3 st apelsiner
  • 50 g pinjenötter
  • 20 g russin
  • Olivolja
  • Äppelcidervinäger

 

Gör så här:

Blötlägg russinen med saften från en av apelsinerna. Låt stå i 10 minuter.

 

Skala och skär upp de två andra apelsinerna. Skär upp fänkålen och rosta pinjenötterna i en stekpanna.

 

Ta upp russinen ur apelsinjuicen. Mixa apelsinjuicen med vinäger, olivolja och salt till en dressing.

 

Lägg upp den uppskurna apelsinen och fänkålen på ett fat. Toppa med russin, nötter och dressingen. Servera!

 

Läs även:

Insalata di Finocchi e AranceApelsinsallad med fänkål

Ingredienser:

  • Ca 800 g Fänkål
  • 3 st apelsiner
  • 50 g pinjenötter
  • 20 g russin
  • Olivolja
  • Äppelcidervinäger

Gör så här:

Blötlägg russinen med saften från en av apelsinerna. Låt stå i 10 minuter.

 

Skala och skär upp de två andra apelsinerna. Skär upp fänkålen och rosta pinjenötterna i en stekpanna.

 

Ta upp russinen ur apelsinjuicen. Mixa apelsinjuicen med vinäger, olivolja och salt till en dressing.

 

Lägg upp den uppskurna apelsinen och fänkålen på ett fat. Toppa med russin, nötter och dressingen. Servera!

 

Läs även:

 

Mer italiensk jul !

Limoncellotryffel

Limoncellotryffel

Italienskt julgodis med smak av citronlikören limoncello och vit choklad.

Läs mer

Gelato-allo-zafferano

Gelato allo zafferano

Ett klassikt bakverk från Sicilien som friteras och fylls med apelsin- och citronkräm med ricotta. Perfekt på det italienska julbordet!

Läs mer

Italiensk ”twist” på julbordet

Italiensk ”twist” på julbordet

Förnya ditt julbord och låt det få en italiensk ”twist” med ett eller flera av tipsen nedan: Sill med italienska smaker Mixa soltorkade tomater, basilika, vitlök och pinjenötter.

Läs mer

Vin brulé

Vin brulé (Hemmagjord italiensk glögg)

Gör din hemmagjorda italienska glögg, vin brulé. Blanda socker/honung, citrusskal, apelsinjuice och kryddor i en kastrull. Sedan...

Läs mer