Melanzane alla parmigianaDenna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!
Ingredienser: (ca 5 personer)
2 stora auberginer Salt, peppar Olivolja Tomatsås (receptet hittar du här) Basilika 2 st Mozarella / burrata ca 2 dl Parmigiano Gör så här:Sätt ugnen på 225 C. Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salta skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!
Melanzane alla parmigianaDenna auberginegratäng med tomat, mozzarella och parmesan är enklare än du tror att tillaga, och helt otroligt god!
Ingredienser: (ca 5 personer)
2 stora auberginer Salt, peppar Olivolja Tomatsås (receptet hittar du här) Basilika 2 st Mozarella / burrata ca 2 dl Parmigiano
Gör så här:Sätt ugnen på 225 C. Skär auberginen i 0,5 cm tjocka skivor, salta skivorna och låt stå i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka skivorna med hushållspapper, lägg skivorna på en plåt, ringla över olivolja och tillaga i ca 15 minuter. Tillaga tomatsåsen, receptet finns här. Pensla en ugnsform. Varva aubergine, tomatsås, mozzarella och riven parmesanost. Avsluta med mozzarella, parmesan och ringla över olivolja. Tillaga i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Toppa med färsk basilika och servera!
Fyra fantastiska recept !
Risotto agli Asparigi
Risotto agli Asparigi. Börja med att ånga eller koka sparrisen försiktigt med en nypa salt i några minuter; de måste fortfarande vara spänstiga. Skär av topparna och lägg åt sidan. Skär ner resten av sparrisstjälken i ”slantar”.
Danubio Napoletano
Ett brioche-liknande brytbröd som är typisk för den historiska hamnstaden Neapel. Danubio napoletano består av små bullar fyllda med skinka och provolaost, och serveras ofta som en del av en aperitivo före middagen eller som mellanmål för barn.
Negroni Sbagliato
En bubbligare och lättare variant på en av Italiens mest kända cocktails. Den sägs ha kommit till då en bartender råkade ta fel flaska och ...
Stufato di cervo
Klappa köttet torrt, några bitar i taget. Strö mjöl på ett fat, vänd bitarna lätt i mjölet och skaka bort överflödet. Krydda med salt och peppar. Smält smöret i oljan i en stor stekgryta på medelvärme.