Lasagne con burrata e aspargiVegetarisk lasagne med burrata och sparris

En skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget. Ingredienser Lasagne con burrata e asparagi (6 personer):
  • 600 gr grön sparris
  • Olivolja
  • 400 gr Burrata
  • ½ tsk riven muskot
  • 250 gr färska lasagneplattor
  • 80 gr riven Parmigiano
  • 1 hackad schalottenlök
  • Salt
 Gör Lasagne con burrata e asparagi så här:Tvätta sparrisen och skär bort den träigare delen. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är ”al dente”. Skär av topparna och lägg åt sidan så länge. Skär ner resten av sparrisen i mindre bitar. Spara kokvattnet.Hacka löken och stek ett par minuter i olivoljan utan att löken tar färg. Tillsätt sparrisbitarna och fräs ytterligare ett par minuter.Mixa lök, sparris och den inre krämiga delen av burratan. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig sås. Krydda upp med salt och muskot. Tärna resten av burratan.Varva sås, lasagneplattor, burratatärningar och riven parmesanost i en ugnsform. Toppa det sista lagret med de sparade sparristopparna.Grädda i ugn i 180 grader i ca 20 minuter. Låt gärna lasagnen vila några minuter innan servering. BUON APPETITO! Läs också:Spaghetti con pesto alla genovese e burrataVi gillar Burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Lasagne con burrata e aspargiVegetarisk lasagne med burrata och sparris

En skön och grön variant av lasagne där burratan bidrar med sin härliga krämiget.

 

Ingredienser Lasagne con burrata e asparagi (6 personer):

  • 600 gr grön sparris
  • Olivolja
  • 400 gr Burrata
  • ½ tsk riven muskot
  • 250 gr färska lasagneplattor
  • 80 gr riven Parmigiano
  • 1 hackad schalottenlök
  • Salt

Gör Lasagne con burrata e asparagi så här:

Tvätta sparrisen och skär bort den träigare delen. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är ”al dente”. Skär av topparna och lägg åt sidan så länge. Skär ner resten av sparrisen i mindre bitar. Spara kokvattnet.

Hacka löken och stek ett par minuter i olivoljan utan att löken tar färg. Tillsätt sparrisbitarna och fräs ytterligare ett par minuter.

Mixa lök, sparris och den inre krämiga delen av burratan. Tillsätt lite av kokvattnet så att du får en krämig sås. Krydda upp med salt och muskot. Tärna resten av burratan.

Varva sås, lasagneplattor, burratatärningar och riven parmesanost i en ugnsform. Toppa det sista lagret med de sparade sparristopparna.

Grädda i ugn i 180 grader i ca 20 minuter. Låt gärna lasagnen vila några minuter innan servering.

 

BUON APPETITO!

 

Läs också:

Spaghetti con pesto alla genovese e burrata

Vi gillar Burrata!

Följ oss på:

 

Följ oss på:

 

Fyra fantastiska recept !

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Tortellini con panna, prosciutto e piselli

Är en enkel och smakfull rätt på tortellini med grädde, skina och ärtor. Du behöver endast ...

Läs mer

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

En smakrik risotto med saffran från Milano. Serveras traditionellt med Ossobuco alla Milanese och Gremolata

Läs mer

glassfylld-panettone

Glassfylld panettone

Ingen riktig jul utan panettone. Så är det faktiskt om du frågar en italienare. Framförallt i de norra delarna av landet. I detta recept fylls kakan med glass och toppas med mörk choklad…

Läs mer

Pasta con funghi al profumo di Marsala

Pasta con funghi al profumo di Marsala

En krämig och välsmakande pasta med svamp som får sin speciella karaktär av Marsala - det berömda starkvinet från Sicilien.

Läs mer