Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.
Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):
- 200 g spaghetti
- 350g körsbärstomater
- 3-5 vitlöksklyftor
- Olivolja
- Salt
- Parmesan eller pecorino
- Grovhackad färsk basilika
Gör pastan så här:
Läs också:
Följ oss på:
Spaghetti al Pomodoro - äkta italienskPasta med vitlök och körsbärstomater
Spaghetti al Pomodoro är en klassiker i det Italienska köket! En enkel, snabblagad och vegetarisk pasta som passar alla tillfällen.
Ingredienser till Spaghetti al Pomodoro (ca 2 pers):
- 200 g spaghetti
- 350g körsbärstomater
- 3-5 vitlöksklyftor
- Olivolja
- Salt
- Parmesan eller pecorino
- Grovhackad färsk basilika
Gör pastan så här:
Läs också:
Följ oss på:
Fyra fantastiska recept !
Lombata di vitello
Lägg köttskivorna mellan 2 ark plastfolie och platta till dem med en brödkavel (eller liknande) så att de blir mycket tunna. Doppa dem i det kryddade mjölet, sedan i uppvisat ägg och sist i ströbröd.
En glädjefylld tradition
Vi Gillar,Peter Nordin,Drinkar
Aperitivo är en viktig, glädjefylld och stämningshöjande tradition i Italien - och speciellt i min region Marche
Pan dei morti
I slutet av oktober firar många Halloween, och det har blivit en alltmer populär högtid bland yngre italienare. Läs mer på godaitalien.se.
Limoncello-sås till färska bär
En enkel och supergod italiensk dessert gjord med limoncello. Passar bra till färska bär eller frukter, att ringla över eller att doppa i.